18 / 05 / 2024

Avrupanın deniz dolgusuyla yapılan tek havalimanı

Avrupanın deniz dolgusuyla yapılan tek havalimanı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz dolgusuyla yapılan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanı 22 Mayıs’ta açılacak.

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Volkswagen Golf’ün eylül fiyatlarını açıkladı! İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Avrupanın en çok satılan modelleri arasında bulunan ve herkesin merakla takip ettiği Volkswagen Golf’ün eylül ayı fiyatı açıklandı. İşte, Volkswagen Golf’ün 21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Asyaport Liman projesinin imar planları şehircilik ilkelerine uygun bulunmadı!

Tekirdağ’da Asyaport’un Milli Emlak’tan kiraladığı limanın 54 bin metrekarelik deniz dolgusuyla genişletilmek istenmesinde kamu yararı olmadığı açıklandı. Bilirkişi raporunda imar planlarının şehircilik ilkelerine uygun olmadığı belirtildi... 

Kahraman Günaydın, Deniz Finansal Kiralama'dan ayrıldı!

Deniz Finansal Kiralama Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Kahraman Günaydın, 30 Nisan 2020 tarihinde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyeliği görevinden istifa etti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine 22'nci bloklar konuldu!

Çanakkale Boğazı'nın 'gerdanlığı' olması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün deniz içerisindeki kulelerine 22'nci bloklar yerleştirildi.

Deniz GYO 145 milyon TL finansman bonosu ihraç etti!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığı ile nitelikli yatırımcılara satışa sunulan 145 milyon TL nominal değerli finansman bonosu ihracı tamamlandı...

Feriye Sarayı halka açıldı!

Osmanlı döneminde saray halkının deniz ulaşımı için kullanılan Feriye Sarayı bir tadilat işleminden geçirilerek halka açık bir hale getirildi. Feriye Sarayı’nın işletmesini devralan GO Proje Yönetim Kurulu Başkanı Göktuğ Özdemir, 10 milyon liralık yatırımla Feriye Sarayı'nı yeniledi.

1915 Çanakkale Köprüsü denizle buluştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Mart 2017 tarihinde temelini attığı 1915 Çanakkale Köprüsünün, deniz içerisine batırılacak kule kesonlarının kuru havuzdaki inşaatı tamamlandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

Gayrimenkul zengini kadın Cihangir'deki evinde öldü!

Cihangir'de bir apartmanın 6. katında yaşayan Gayrimenkul zengini kadın evinde ölü bulundu. Kadının deniz manzaralı evinden 8 ton çöp çıktı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda çökme tehlikesi!

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde geminin çarptığı yalıyı boşaltma çalışmaları sürerken yalının deniz doğru kaydığı ve bu nedenle çökme riski taşıdığı belirtildi. 

Avrupanın deniz dolgusuyla yapılan tek havalimanı Haberi

Avrupanın deniz dolgusuyla yapılan tek havalimanı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz dolgusuyla yapılan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanın açılışı 22 Mayıs’ta  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.  İlk seferlerinde 26 Mayıs’ta yapılması planlanırken şimdiden  biletlerin tükentiği belirtiliyor.  Deniz dolgusu için kamyonların  950 bin sefer yaptığını belirten  Ulaştırma, Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan,"Avrupa ve Türkiye’nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı için kullanılan 36 milyon ton taşı, kamyonlar 950 bin seferde taşıdı.”...