29 / 04 / 2024

Avustralya haberleri

Avustralya haberleri

Yaklaşık iki hafta önce G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Brisbane kentini vuran fırtına, bazı ev ve iş yerlerinin çatısının uçmasına, ağaçların devrilmesine, çok sayıda ev ve iş yerinin elektriksiz kalmasına neden oldu

Avustralya'da 97 bin hektarı kaplayan alanda 100 yangın çıktı!

Avustralya'da sıcaklar erken bastırınca yangınlar da başladı. 97 bin hektarı kaplayan alanda 100 yangın çıktı, 81 ev kül oldu. Bölgedeki muhabirler her yıl görülen yangınların, erken başlayan sıcaklıklar dolayısıyla bu yıl Avustralya'yı hazırlıksız yakala

Avustralya'da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

Avustralya'da emlak fiyatlarında önemli artışlar yaşanırken, Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde yüzde 4,35'e ulaşan faiz oranına rağmen artmaya devam ediyor. 

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'nın banliyölerinde gayrimennkul fiyatlarında önemli artışlar görülürken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e ulaşmış olan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

Avustralya bankalarından konut kredisi hamlesi! Faizler yükseltildi!

ANZ, ING ve Macquarie'nin de bulunduğu başlıca Avustralya bankaları, Avustralya Merkez Bankası'nın 25 baz puanlık nakit faiz artırımı beklentisi ile konut kredisi faiz oranlarını artırdı.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Az önce duyuruldu! Avustralya’da çalışacak personel aranıyor!

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yeni bir personel ilanı yayımladı. Söz konusu ilana göre, Avustralya'da görevlendirilmek üzere personel istihdam edileceği belirtildi.

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Natalie Portman Avustralya'ya taşınıyor!

Oyuncu Natalie Portman, eşi Benjamin Mille Avustralya'ya taşınma kararı aldı. Çift evin dekorasyonu için mimar Peter Stutchbury ile görüşüyor.

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Avustralya'da inşaat halindeki üniversite binasının çatısı çöktü!

Batı Avustralya’nın Perth kentindeki Curtin Üniversitesi binasının çatısı çöktü...

Avustralya'da 28 Eylül'de bazı emlak hizmetlerine izin verilecek!

Avustralya’nın Melbourne kentinde yasaklar iki hafta daha uzatıldı. 28 Eylül'de vaka sayılarının 30 ile 50 arasında olması halinde bazı emlak hizmetlerine izin verilecek...

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.

Avustralya haberleri Haberi

Avustralya haberleri


Avustralya'nın Queensland eyaletinin başkenti Brisbane'de etkili olan fırtına, binlerce ev ve iş yerini elektriksiz bıraktı. 


Yaklaşık iki hafta önce G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Brisbane kentini vuran fırtına, bazı ev ve iş yerlerinin çatısının uçmasına, ağaçların devrilmesine, çok sayıda ev ve iş yerinin elektriksiz kalmasına neden oldu. Brisbane kentinde perşembe akşamı saatte 141 kilometre hızla esen fırtına esnasında tenis topu büyüklüğünde yağan doludan da çok sayıda araç ve ev zarar gördü. 


Brisbane kentine fırtınanın verdiği zararın ilk belirlemelere göre, 100 milyon dolardan fazla olduğu belirtilirken, Avustralya Meteoroloji Bürosu fırtınayı son 10 yılın en güçlüsü olarak tanımlandı. 


Fırtınada 12 kişinin hafif şeklide yaralandığını açıklayan Brisbane Eyaleti Başbakanı Newman Cambell, kimsenin hayatını kaybetmemesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. 


Eyalet Acil Servis yetkilileri, fırtınadan etkilenen 642...