01 / 05 / 2024

Ayanikola Adası restorasyon

Ayanikola Adası restorasyon

Ordu'da ziyaretçi potansiyeli açısından önemli olan Ayanikola Adası'nın, restorasyon ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacağı bildirildi.

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Karantina Adası'nda restorasyon başlıyor!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, 155 sene önce salgın hastalıklarla mücadele merkezine dönüştürülen, Urla'ya bağlı Karantina Adası'ndaki 16 yapının restorasyonu için ihale düzenliyor.

TİKA Sevakin Adası'nda 2. etap saha çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nın restorasyon amacı ile Türkiye'ye tahsisi kapsamında ikinci etap saha çalışmalarını tamamladı.

TİKA Sevakin Adası'ndaki ilk çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki Sevakin Adası'nın restorasyon çalışmalarındaki ilk aşama saha tetkik çalışmalarını tamamladı.

Sevakin Adası'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Sudan'ın Türkiye'ye tahsis ettiği Sevakin Adası'nda çalışmalar sürüyor. İslam tarihinin başlıca merkezlerinden olan Sevakin Adası'nda şu sıralar Osmanlı'nın Afrika'yı yönettiği yeri onarıyor.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Ayanikola Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'da ziyaretçi potansiyeli açısından önemli olan Ayanikola Adası'nın, restorasyon ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacağı bildirildi.

Ordu Ayanikola Adası gün yüzüne çıkıyor!

Geçmişin izlerini koruyarak geleceğin modern Ordu’sunu inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçi potansiyeli açısından oldukça önemli olan Ayanikola Adası’nı, yapacağı restorasyon ve çevre düzenlemesiyle gün yüzüne çıkaracak.

Kuşadası'na Tarık Akan Parkı!

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, restorasyon ve çevre düzenleme projesi tamamlanarak 7 Eylül’de ziyarete açılan Güvercinada’da yapıldı.

Kuşadası Güvercinada 7 Eylül'de açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Güvercinada, Kuşadası’nın kurtuluş günü olan 7 Eylül’de açılacak.

Kuşadası Güvercinada projesi 2016'da tamamlanacak!

Kuşadası’nın simgesi konumunda olan Güvercinada’nın tarihsel kimliği ile bütünleştirilerek ziyarete açılması için başlatılan restorasyon projesinin son aşaması olan peyzaj çalışmalarının 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Kuşadası tarihsel doku projesinin ikinci aşaması tamamlandı!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile sürdürülen rölöve ve restorasyon projesinin ikinci aşamasında tarihi çevre değerlendirme çalışmaları tamamlandı.

Norveç Buoya adasındaki ev 20 kuruşa satılıyor!

Norveç’te Kuzey Kutup Dairesi içinde yer alan Buoya adasındaki yıkık dökük bir ev, sadece 20 kuruşa satışa çıkarıldı. Ancak evi satın alacak kişiye restorasyon şartı konuldu.

Ayanikola Adası restorasyon Haberi

Ayanikola Adası restorasyon


Ordu'da ziyaretçi potansiyeli açısından önemli olan Ayanikola Adası'nın, restorasyon ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacağı bildirildi. 


Büyükşehir Belediyesince kültür ve turizme yönelik yürütülen çalışma kapsamında, Ünye ilçesinde yer alan Ayanikola Adası gün yüzüne çıkarılacak.


Ada üzerindeki 1800'lü yıllarda Rum köylüleri tarafından ibadet amacıyla yapılan ve 1930'dan sonra tamamen yıkılan Ayanikola Kilisesi de restore edilerek, kilisenin çevresindeki alan halkın ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenlenerek kültür ve turizme açılacak. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, proje hazırlığının sürdüğünü ve kilise planını açığa çıkarmak amacıyla araştırma kazısı yapıldığını belirtti. 


Kültür ve turizme yönelik çalışmaları önemsediklerini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti: 


"Ayanikola Kilisesi'nin de üzerinde bulunduğu ada, turizm ve ziyaretçi potansiyeli açısından oldukça önemli. Sahil yolu üzerinde bulunan Ayanikola Adası'nda yer alan kilisenin çevresi duvarlarla çevrelenmiş ve kara ile...