10 / 05 / 2024

Ayasofya Camii Külliyesi

Ayasofya Camii Külliyesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Şanlıurfa'da Eyüp Nebi Külliyesi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte Eyüp Nebi Camii Ve Külliyesi, için inşaat çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Emekli çiftten Sivas Merkez Camii ve Külliyesi inşaatına 5 milyon TL bağış!

Sivas'ta inşa edilen Merkez Camii ve Külliyesi'ne emekli Feyzullah-Feride Muntazam çiftinden 5 milyon 300 bin lira bağış geldi. 

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'nin inşaatında son aşamaya gelindi!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde inşaat çalışmaları süren Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatında sona gelindi.

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Ayasofya'nın imar planlarının Ayasofya Camisi ve Külliyesi olarak değiştirilmesi teklif edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesini teklif etti.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi bin 400 metrekare alana yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi'de Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde yapılan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor. Cami ve külliye bin 400 metrekarelik alana yapılıyor...

İzmir Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, İzmir'de Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan,  "Cemaati olmayan her cami, ne kadar ihtişamlı olursa olsun, yetim ve öksüz bir eserdir" dedi...

Ayasofya Camii restorasyon için ziyarete kapatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu devam eden Ayasofya Camii'ni inceledi. Bakan Ersoy'un talimatıyla Ayasofya Camii'nin restorasyonu için ziyarete kapatılacak.

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attı.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Külliyesi'nde incelemeler yaptı.

Esenler'e Spor Külliyesi ve Spor Vadisi müjdesi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede toplam 284 bin metrekare alanda Spor Külliyesi ve Spor Vadisi projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Ayasofya Camii Külliyesi Haberi

Ayasofya Camii Külliyesi

İBB Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarında bulunan müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İBB Meclisi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip kooronavirüs (Kovid -19) salgını tedbirleri kapsamında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı.

İBB Meclisi gündemine pazartesi günü AK Parti ve MHP gruplarının Ayasofya'nın, koruma amaçlı imar planlarında, "Ayasofya Camii-Külliyesi" olarak değiştirilmesini içeren teklifi, komisyon değerlendirmesi sonrası genel kurula geldi.

İmar Komisyonu raporunda "Ayasofya Camii-Müze" fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" şeklinde değiştirilmesinin uygun olduğu bildirildi.

Konuşmalardan sonra teklif oy birliği ile kabul edildi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden 'Ayasofya'...