10 / 05 / 2024

ayasofya hamamı açıldı mı

ayasofya hamamı açıldı mı

1946 yılında Haseki Hamamı olarak da bilinen Ayasofya Hamamı, 1946 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın kırtasiye deposu olarak kullanılıyormuş. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından pedogoji ve meslek kütüphanesi yapılacakmış

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi açıldı!

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Çiçek tarafından açıldı.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Recital Otelcilik Hizmetleri Turizm ve Ticaret Limited Şirketi Küçük Ayasofya Şubesi açıldı!

Recital Otelcilik Hizmetleri Turizm ve Ticaret Limited Şirketi Küçük Ayasofya Şubesi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı...

İsta Otomotiv Gıda Turizm Otelcilik İnş.Teks.Tic.Ltd.Şti.Hotal Golden Palace Küçük Ayasofya Şubesi açıldı!

İsta Otomotiv Gıda Turizm Otelcilik İnş.Teks.Tic.Ltd.Şti.Hotal Golden Palace Küçük Ayasofya Şubesi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Donat Turizm İşletme Taşımacılık Ve Otomotiv Tic.Ltd.Şti Ayasofya Donat Apart Ve Suıtes İstanbul Şubesi açıldı!

Donat Turizm İşletme Taşımacılık Ve Otomotiv Tic.Ltd.Şti Ayasofya Donat Apart Ve Suıtes İstanbul Şubesi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Bolca Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ayasofya İstanbul Mansion Otel Şubesi açıldı!

Bolca Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ayasofya İstanbul Mansion Otel Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Fatih Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Fatih'in Küçük Ayasofya Mahallesi’nde yaptırılan Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı. Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, tesisin açılışında açıklamalarda bulundu.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Makedonya'daki Çifte Hamam yeniden hizmete açıldı!

Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde bulunan tarihi Çifte Hamam, restorasyonun ardından düzenlenen törenle yeniden açıldı. Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançevksa Milevska eserin eski parlaklığına yeniden kavuştuğunu söyledi.

1938 yılında Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi evrak dairesi olacak!

1938 yılında Başbakanlık, Osmanlı döneminden kalan kıymetli evrak ve vesikaların tasnif edilerek, Topkapı Sarayı'ndan ve Cevad Paşa Kütüphanesi'nden, Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi'ne nakledilmesine karar vermiş.

ayasofya hamamı açıldı mı Haberi

ayasofya hamamı açıldı mı

Ayasofya Hamamı


Pedogoji ve meslek kütüphanesi olacak 

Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultanahmet'te Mimar Sinan eseri olan Ayasofya Hamamı'nı bir pedogoji ve meslek kütüphanesi haline getirmeye karar vermiştir. Hamam şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı kırtasiye deposu olarak kullanılmakta idi.

Hamamın kütüphane haline getirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü Güzel Sanatlar Akademesi'ne mensup mütehassıslardan mürekkep bir heyet davet etmiştir. Heyette mimarlar, eski eserler mütehassıslarıyla tezyinat mütehassısları bulunmaktadır. Bunlar evvela binada yapılacak tamir ve tadil şeklini tespit edecekler, bunu müteakipte hamamın içi eski şekilde tezyin edilecektir. Bu kütüphane aynı zamanda ilkokul öğrencilerinin resimlerini teşhir içinde daimi resim galerisi yapılacaktır.


Akşam Gazetesi 14 Şubat 1946



Abdullah Kutalmış...