02 / 05 / 2024

ayasofya hürrem sultan hamamının tarihçesi

ayasofya hürrem sultan hamamının tarihçesi

İstanbul'un turistik bölgesi Ayasofya'nın en özel bölümlerinden biri olan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, 1941'e kadar depo olarak kullanılmış... İşte Emlakkulisi.com'un tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

Ksf Grup Gayrimenkul İnşaat Oto Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ksf Grup Gayrimenkul İnşaat Oto Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Elif Çalık, Fatma Ece Kosif, Gökhan Şaban Kosif, Hürrem Kosif, Hüsna Kosif ve Şuheda Akyıldız ortaklığında kuruldu.

Ankadizayn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ankadizayn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Çağlar Çatık ve Nergiz Hürrem Çatık ortaklığında kuruldu.

Hür As Yapı Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Hür As Yapı Taahhüt Limited  Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Hürrem Arslan tarafından kuruldu.

Hızıroğlu İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Hızıroğlu İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi Şişli'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Sultan Hızıroğlu tarafından kuruldu.

Azra Sultan Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Azra Sultan Otelcilik Limited Şirketi bugün Fatih'te 40 bin TL sermaye bedeli ile Hayal Canan Kavak ve Hülya Ekilsin ortaklığında kuruldu.

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

Hilal Kaplan'dan Ayasofya tepkisi!

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugünkü yazısında "AK Parti sıkışmış, Ayasofya kartını açmış" diyorlar. Bilakis, "sıkışmış" bir hükümet, Ayasofya'yı açmayı aklının ucundan dahi geçiremezdi" ifadelerine yer verdi.

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Ayasofya'nın mimarisi uluslararası sempozyumda masaya yatırılacak!

Mimarlık tarihinin başyapıtlarından Ayasofya, sanat, kültür ve yapı teknolojisi bağlamında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin düzenlediği "Uluslararası Ayasofya Sempozyumu"nda konuşulacak...

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Gebze Hünkar Çayırı yapılaşmaya açılıyor!

Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan 133 dönümlük Gebze Hünkar Çayırı ranta açılıyor.

ayasofya hürrem sultan hamamının tarihçesi Haberi

ayasofya hürrem sultan hamamının tarihçesi
Ayasofya Hamamı, diğer adıyla Hürrem Sultan Hamamı veya Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, 1941 yılına kadar depo olarak kullanılıyormuş... Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nın depo olarak kullanılmasına İstanbul'un ilk şehir plancısı ünlü mimar B. Proust engel olmuş...



Tüm bunları nereden öğreniyoruz? Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin Tarih Uzmanı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın haberinden... İşte Ayasofya Hamamı'nın depo olmaktan kurtulma öyküsü...


Haberin devamı için tıklayın!Abdullah Kutalmış Mızrak'ın Emlakta Nostalji haberleri için tıklayın!


Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'nın tarihçesi!


İstanbul'da Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camii arasında yer alan Türk hamamı; Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan tarafından, Mimar Sinan'a 16. yüzyılda (1556 – 1557) Ayasofya'nın yanına, 532 yılında tamamen yıkılan tarihi Zeuksippos Banyoları'nın bulunduğu yere inşa ettirilmiştir.


1910 yılına kadar aktif olarak kullanılan hamam, uzun yıllar kapalı kalmıştır.


Sultan Ahmet...