06 / 05 / 2024

Ayasofya Müzesi cami projesi

Ayasofya Müzesi cami projesi

Ayasofya Müzesi’ nin yeniden camiye dönüştürülmesi İngiliz basınında yer aldı. İngiliz The Times gazetesi, İstanbul’daki tarihi Ayasofya Müzesi’ nin yeniden camiye dönüştürülme tartışmalarını haberleştir di...

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

Antalya Ulu Cami ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Başkan Menderes Türel’in ‘en önemli eserim olacak’ dediği Ulu Cami Projesi ve İslam Sanatları Müzesi 13 Ekim 2016 tarihinde ihaleye çıkıyor.

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Edirne Enez'deki Ayasoyfa Müzesi cami olacak!

İznik ve Trabzon’da müzeden camiye çevrilen Ayasofya’ların ardından sıra Edirne’nin Enez ilçesindekine geldi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, müze olması ihtimali konuşulan Enez’deki Ayasofya’nın cami olacağını duyurdu.

2014'te en çok Ayasofya Müzesi ziyaret edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri geldi.

1973 yılında Ertuğrul Cami, Tarikat Eşyası Müzesi olarak hizmete açılacakmış!

Sultan Abdülhamid tarafından Yıldız'da yaptırılan Ertuğrul Cami, 1973 yılında restorasyonu tamamlandıktan sonra Tarikat Eşyası Müzesi olarak hizmet açılacakmış. Müzede sarıktan tesbihe kadar çeşitli tarikat elbiseleri sergilenecekmiş.

Mevlana Müzesi Türkiye'de en çok ziyaret edilen 3. müze oldu!

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen edilen ikinci müzesi olan Mevlana Müzesi, ikinciliği kaptırdı. Müze Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nin ardından en çok ziyaret edilen üçüncü müze oldu.

Ayasofya Müzesi cami projesi Haberi

Ayasofya Müzesi cami projesi

“Türkiye müzeyi camiye çevirmeyi tartışıyor” başlıklı haberde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi yönünde geçen hafta yaptığı açıklamalara atıfla, “İstanbul’daki tarihi Ayasofya Müzesi’nin tekrar cami yapılmasına yönelik siyasi baskılar artıyor. Bu kampanya, hükümetin ülkeyi İslamlaştırmaya çalıştığı yönündeki tartışmaları alevlendirdi” denildi. Haberde şu ifadeler yer aldı: “Yaklaşan seçimlerde Ak Parti ile birlikte muhafazakâr oylar için yarışan aşırı sağcı MHP, Ayasofya’nın camileştirilmesi yönünde bir yasa tasarısını Meclis’e getirmeyi planladığını söylüyor. Yaklaşık 1500 yıl önce kilise olarak inşa edilen Ayasofya (...) bugün 3 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği bir müze ve Türkiye’nin laik sisteminin reklamını yapıyor. Bazı Türkler yürütülen kampanyayı Türkiye’nin Atatürk’ten miras laik ilkelerinden kopuşun yeni bir işareti olarak görüyor.” MHP Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın cami...