04 / 05 / 2024

ayasofya müzesi giriş ücreti

ayasofya müzesi giriş ücreti

Müze ve ören yerlerinin geliri 7 ayda 174 milyon liraya ulaştı. Giriş ücretinin 30 TL olduğu Ayasofya, 35 milyon lirayı aşkın hasılatıyla en çok gelir elde eden müze sıralamasında ilk sırayı aldı.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Hafıza 15 Temmuz Müzesi açıldı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen "Hafıza 15 Temmuz Müzesi" vatandaşların hizmetine açıldı. 

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sona yaklaşıldı! 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkacak F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da yapımı süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde sona yaklaşıldı.

Başöğretmen Atatürk Müzesi için onay verilmiyor!

5 yılda 3 sözlü, 3 kez de yazılı önerge verilmesine rağmen Rasimpaşa Mahallesi’ndeki binanın ‘Başöğretmen Atatürk Müzesi’ olması için yaptığı girişimler cevapsız kaldı.

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

Çorum 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nin inşaatı başladı!

Çorum Belediyesi'nin, FETÖ'nün darbe girişimine karşı verilen mücadele ruhunu ve şehitlerin anısını yaşatacağı 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nin inşaatına başlandı.

15 Temmuz Müzesi'nin inşaatı Haziran'da başlayacak!

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası yaşanan demokrasi mücadelesinin diğer nesillere aktarılması için inşa edilecek "15 Temmuz Müzesi"nin mimari projesi belli oldu. İnşaatının Haziran'da başlaması planlanan proje 2018 sonunda açılacak.

15 Temmuz Müzesi kuruluyor!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından yaşanan demokrasi mücadelesinin yeni nesillere aktarılması için ’15 Temmuz Müzesi’ kuruluyor

ayasofya müzesi giriş ücreti Haberi

ayasofya müzesi giriş ücreti

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini 16 milyon 200 bin  kişi gezdi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 38 artış gösteren müze ve ören  yerlerinin geliri, 126 milyon liradan 174 milyon liraya çıktı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, bu dönemde en çok ziyaret ettiği müze, Topkapı Sarayı oldu. Görkemli sarayı Ocak-Temmuz arasında 1 milyon 946 bin 187 kişi gezdi. Turistler, Osmanlı devletinin 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgahı Topkapı Sarayı Müzesi’nin yanı sıra muhteşem Ayosofya’ya da yoğun ilgi  gösterdi. Asırlara meydan okuyan müze, 1 milyon 898 bin 512 kişiyi ağırladı. Ayasofya Müzesi, gelir sıralamasında ise ilk sırda yer aldı. Toplamda 1 milyon 898 bin 512  ziyaretçiyi ağırlayan müzeden 35 milyon 726...