06 / 05 / 2024

Ayasofya Müzesi ulaşım

Ayasofya Müzesi ulaşım

Ayasofya Müzesi’ nin yeniden camiye dönüştürülmesi İngiliz basınında yer aldı. İngiliz The Times gazetesi, İstanbul’daki tarihi Ayasofya Müzesi’ nin yeniden camiye dönüştürülme tartışmalarını haberleştir di...

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi açıldı!

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Çiçek tarafından açıldı.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum'dan 'Ayasofya Cami' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Ayasofya'mızı inşallah 24 Temmuz'da cuma namazıyla tüm İslam alemine kazandırmış olacağız. Allah'a hamdediyoruz." diye konuştu.

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu 2018'de bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş 2018’in sonuna kadar Ayasofya’daki iç zemin düzeltilmesi ve iç cephedeki düzenlemelerin bitirileceğini söyledi...

Kahramanmaraş Tematik Mutfak Müzesi açılıyor!

Kahramanmaraş'ın kültürel miraslarını gün yüzüne çıkarmak, mutfak kültürünü gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Tematik Mutfak Müzesi'ni iki ay sonra hizmete açmayı planlıyor.

İşte İstanbul'un 1967 yılındaki görüntüleri!

Günümüzün en kalabalık şehri olan İstanbul'un 1967 yılına ait nostaljik görüntülerinde Galata Kulesi, Topkapı Surları, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Haliç ve Galata Köprüsü'nün o yıllardaki halini görmek mümkün.

Trabzon'da tarihi mekanlara ilgi arttı!

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Mersin Alahan Manastırı turizme hazır!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Alahan Manastırı, iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından turizme hazır duruma getirildi. Ayasofya Müzesiyle benzer mimarisi, taş işçiliği ve süsleriyle de dikkati çekiyor.

2014'te en çok Ayasofya Müzesi ziyaret edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri geldi.

Ayasofya Müzesi ulaşım Haberi

Ayasofya Müzesi ulaşım

“Türkiye müzeyi camiye çevirmeyi tartışıyor” başlıklı haberde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi yönünde geçen hafta yaptığı açıklamalara atıfla, “İstanbul’daki tarihi Ayasofya Müzesi’nin tekrar cami yapılmasına yönelik siyasi baskılar artıyor. Bu kampanya, hükümetin ülkeyi İslamlaştırmaya çalıştığı yönündeki tartışmaları alevlendirdi” denildi. Haberde şu ifadeler yer aldı: “Yaklaşan seçimlerde Ak Parti ile birlikte muhafazakâr oylar için yarışan aşırı sağcı MHP, Ayasofya’nın camileştirilmesi yönünde bir yasa tasarısını Meclis’e getirmeyi planladığını söylüyor. Yaklaşık 1500 yıl önce kilise olarak inşa edilen Ayasofya (...) bugün 3 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği bir müze ve Türkiye’nin laik sisteminin reklamını yapıyor. Bazı Türkler yürütülen kampanyayı Türkiye’nin Atatürk’ten miras laik ilkelerinden kopuşun yeni bir işareti olarak görüyor.” MHP Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın cami...