02 / 05 / 2024

ayasofya ziyaret saatleri

ayasofya ziyaret saatleri

Müze ve ören yerlerine yazlık ayar... Efes, Ayasofya ve Topkapı Sarayı 20 Ekim'e kadar saat 23.00'e kadar açık tutulacak. Hem ziyaretçiler sıcakta bunalmayacak hem geçen yıl elde edilen 300 milyon TL'lik gelir artırılacak...

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Sağlık ocağı çalışma saatleri mi değişti? 2022 sağlık ocağı çalışma saatleri

Günümüz sağlık sorunları, randevu alma, ilaç yazdırma gibi işlemler için pek çok kez ziyaret edilen sağlık ocaklarının çalışma saatleri araştırılıyor. Peki, aile hekimliği sabah saat kaçta açılıyor?

Çamlıca Kulesi ziyaret saatleri 2021!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi ziyaretçilerini ağırlıyor. Peki Çamlıca Kulesi kaça kadar açık? İşte Çamlıca Kulesi ziyaret saatleri 2021...

Anıtkabir’de kum püskürtmeli temizlik!

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir’in anıt bloğu traverten taşlarında oluşan kirliliği, basınçlı hava ile kum püskürtülmesi yöntemiyle temizleyecek. Temizleme faaliyeti gece saatlerinde yapılacağı için ziyaret saatleri değişmedi.

Mevlana Müzesi en fazla ziyaret edilen müzeler arasına girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, en fazla ziyaretçi alan müzeleri açıkladı. Çelik, "En fazla ziyaretçi alan yerlerde ilk üç yine tartışmasız Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri" dedi.

2014'te en çok Ayasofya Müzesi ziyaret edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri geldi.

Mevlana Müzesi Türkiye'de en çok ziyaret edilen 3. müze oldu!

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen edilen ikinci müzesi olan Mevlana Müzesi, ikinciliği kaptırdı. Müze Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nin ardından en çok ziyaret edilen üçüncü müze oldu.

Kapadokya'nın Küçük Ayasofya'sına yoğun turist ilgisi!

Kapadokya'da Ortodokslar için önemli bir dini merkez olan ve "Küçük Ayasofya" olarak da bilinen Kilise Cami, her yıl binlerce turist tarafından yoğun ilgiyle ziyaret ediliyor...

Sancaktepe Kitap Fuarı törenle açıldı!

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı işbirliği gerçekleştirilen 3. Sancaktepe Kitap Fuarı 19 Eylül Cuma günü Samandıra Meydan Park’ta açıldı. İşte 3. Sancaktepe Kitap Fuarı'nın sona ereceği tarih ve ziyaret saatleri...

Konya Mevlana Müzesi'ni 303 bin 90 kişi ziyaret etti!

Konya'daki Mevlana Müzesi'ni yılın ilk 3 aylık döneminde 303 bin 90 kişi ziyaret etti. İlk sırayı Topkapı Sarayı alırken, onu dünyadaki en önemli mimari yapılardan biri kabul edilen 1449 yaşındaki Ayasofya Müzesi takip etti.

Antalya'da müze ve ören yerlerine saat ayarı yapıldı!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Antalya' da müze ve ören yerlerine saat ayarı yaptı. Antalya'daki müze ve ören yerleri ziyaret saatleri yaz sezonuna göre değiştirildi.

ayasofya ziyaret saatleri Haberi

ayasofya ziyaret saatleri


Müze ve ören yerlerine yazlık ayar... Efes, Ayasofya ve Topkapı Sarayı 20 Ekim'e kadar saat 23.00'e kadar açık tutulacak. Hem ziyaretçiler sıcakta bunalmayacak hem geçen yıl elde edilen 300 milyon TL'lik gelir artırılacak.


Dünya turizminde ilk 5 hedefine doğru ilerleyen Türkiye, hem ziyaretçi sayısını artırmak hem de turizm gelirlerini katlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinde mesai saatleri, turizm sezonuna bağlı olarak değiştirildi. Yeni mesai saatleri, 15 Nisan'da yürürlüğe girdi. Çok sayıda müze ve ören yeri, 20 Ekim'e kadar fazla mesai yapacak. Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise yeni uygulama 1 Kasım'da sona erecek. Uygulama kapsamında bazı, müze ve ören yerleri 19.00'a kadar açık tutulacak. İhtiyaç halinde izinle 23.00'e kadar ziyaretçi kabul edilecek. Geçen yıl...