05 / 05 / 2024

AYD AVM Endeksi’nin Şubat ayı sonuçları

AYD AVM Endeksi’nin Şubat ayı sonuçları

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından oluşturulan AVM Endeksi’nin Şubat ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre ciro endeks seviyesi 2012 yılı Şubat ayına göre %7,4’lük artış göstererek 130 puana ulaştı...

Milyarderler Endeksi açıklandı! Elon Musk tahtını kaptırdı!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zenginlerinin yer aldığı ve açıklandığı listenin ilk sıralarında değişiklikler yaşnadı. Buna göre Elon Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin zirvesindeki yerini kaptırmış oldu. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos da birkaç gün ilk sırada yer alabildi.

AVM'lerin 2023 yılı cirosu ikiye katlandı! Metrekare başına toplam ciro 89 bin 432 TL oldu!

Alışveriş merkezi metrekare verimliliğini düzenli biçimde analiz eden AVM Endeksi verilerine göre, alışveriş merkezi metrekare cirosu 2023 yılında bir önceki seneye göre nominal değerde yüzde 99,6 arttı.

AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 87,6 arttı! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 10 bin 856 TL oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre Aralık 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 87,6 artarak 2848 puana yükseldi. 

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde yüzde 84,3'lük artış!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Eylül ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 84,3 artış gösterdi.

AVM metrekare verimlilik endeksi Temmuz'da yüzde 93,4 arttı! 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Temmuz sonuçlarına göre, metrekare verimlilik endeksi Temmuz'da yüzde 93,4 artış gösterdi. İşte detaylar...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Mayıs'ta yüzde 100,1 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 100,1 arttı

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Ağustos'ta ne kadar oldu?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa hazırlanan AVM Endeksi’nin Ağustos 2022 sonuçları belli oldu. Buna göre AVM'lerde metrekare verimlilik endeksi yüzde 133.4 yükseldi. İşte tüm veriler...

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Temmuz 2021'de ne oldu?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli şekilde açıklanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Temmuz 2021 sonuçları yayınlandı.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nde sıçrama!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli şekilde açıklanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Haziran 2021 verileri yayınlandı. Endekste, ​​​​​​​Haziran 2021'de hızlı bir artış yaşandığına vurgu yapıldı.

AVM perakende ciro endeksi Nisan 2021'de yüzde 19,7 azaldı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research işbirliğinde ortaklıkla hazırlanan AVM Perakende Ciro Endeksi'nin Nisan 2021 verileri yayınlandı. Buna göre 2021 Nisan'a ilişkin AVM verileri ne oldu? İşte ayrıntılar...

Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,09 artmasını bekliyor.

İnşaat seramikleri, Türkiye İhracat Katkı Endeksi'nde zirvede!

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) desteği ile ekonomistler tarafından hazırlanan Türkiye İhracat Katkı Endeksi'nin 2020 son çeyrek verilerine göre, inşaat seramikleri, 2020 yılını zirvede tamamladı.

AYD AVM Endeksi’nin Şubat ayı sonuçları Haberi

AYD AVM Endeksi’nin Şubat ayı sonuçları

*Sektöre ait ciro endeksi, Anadolu ve İstanbul'un GLA büyüklükleri ağırlandırarak hesaplanmıştır.


İstanbul ve Anadolu ciro endeksi de 2012 Şubat ciro endeksine göre artış gösterdi. İstanbul ciro endeksi, 2012 yılı Şubat ayına göre %5,8 artarak 127 puana ulaştı ve İstanbul’da Şubat ayında m2 cirolar 567TL olarak gerçekleşti.


Anadolu ciro endeksi ise 2012 yılı Şubat ayına göre %9,0 artarak 133 puana ulaştı, Anadolu’daki m2 cirolar ise 447TL olarak gerçekleşti.


Ciro Endeksinde 2012 ye göre Tüm Kategorilerde Artış Gerçekleşti…


Geçtiğimiz yılın Şubat ayına göre 2013 Şubat ayında AVM içerisindeki diğer mağazaların cirolarında ve yiyecek-içecek alanlarının cirolarında %11, ayakkabı- çanta ciroları %6, giyim ciroları %5, teknoloji market/elektrikli eşyalar ve hipermarket ciroları %3 artış göstermiştir.


Ziyaretçi Endeksi bu yıl da seviyesini koruyor...


Ziyaret sayısına ait 2013 Şubat ayı endeks değeri...