03 / 05 / 2024

Aydın Jeotermal Enerji Santrali açıldı

Aydın Jeotermal Enerji Santrali açıldı

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla Aydın-Germencik’te açıldı.

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

El Salvador jeotermal enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya başladıklarını duyurdu.

Aydın'da acele kamulaştırma yapılacak!

Aydın İlinde Tesis Edilecek Bafa Rüzgar Enerji Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Aydın İncirliova'da pazar yerinde enerji üretilecek!

Aydın'ın İncirliova Belediyesi, GEKA destekli projesi sayesinde kapalı pazaryerinin üstüne kurduğu güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi yaparak giderlerini azaltmayı başardı.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın'da jeotermal sahalarının ihalesi iptal edildi!

Aydın’ın 8 ilçesindeki jeotermal sahalarının ihalesine gelen yoğun tepkilerin ardından valilik, ihaleyi şartname yanlış hazırlandığı için iptal etti.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Aydın'da Enerji İletim Hattı için acele kamulaştırma!

Bağlantı Anlaşması Uyarınca Tesis Edilecek “154 kV Dora 3 JES TM-Dora 4 JES TM Enerji İletim Hattı Projesi” Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali halk toplantısı 25 Şubat'ta!

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından Aydın ilinin Germencik ilçesinde Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali projesinin yapımı için 25 Şubat'ta saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Aydın Biyogaz Enerji Santrali Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 5 Şubat'ta!

Aydın İncirliova'da yer alan Biyogaz Enerji Santrali Kapasite Artırımı Projesi'nin yapılamsına ilşkin ÇED toplantısı 5 Şubat 2016 günü 13:30'da gerçekleşecek!

Aydın Jeotermal Enerji Santrali açıldı Haberi

Aydın Jeotermal Enerji Santrali açıldı

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla Aydın-Germencik’te açıldı. GÜRİŞ Holding’e ait Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’de jeotermal enerji üretiminde lider konumuna yükseldi.  


Enerji sektörünün önde gelen kuruluşlarından GÜRİŞ Holding’e ait olan ve toplam 5 üniteden oluşacak Efeler JES’in ikinci ve üçüncü ünitelerinin resmi açılışı 22 Mayıs günü yapıldı. Santrale GÜRİŞ Holding Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi. Türkiye’nin jeotermal enerjide en büyük kurulu gücü olan santralin açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı. Yıldız, törende yaptığı konuşmada “Ülkemizde 2002’de 17.5 MW seviyesinde olan jeotermal kurulu gücü, Nisan sonu itibariyle 428 MW seviyesine ulaştı. Ayrıca Türkiye, jeotermal enerji kullanımını son 5 yılda 92 megavattan...