18 / 05 / 2024

Aydın Nasuh Paşa Han

Aydın Nasuh Paşa Han

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han'ın 2,5 milyon TL'ye restore edildiğini belirtti.

Didem Aydın: Zorlu Center olarak mağazalardan Nisan-Mayıs'ta da kira almayız!

Türkiye'de AVM'lerin açılması gündeme geldikten sonra, kira konusunda çeşitli tartışmalar da başladı. Zorlu Center Genel Müdürü Didem Aydın, AVM’lerin açılmasına ilişkin konuştu. Aydın, "Biz martta kiranın yarısını iade ettik. Nisanda almadık. Mayısta da almayız" dedi...

Hüseyin Aydın: Faiz hadlerinin aşağı seviyede olması için çalışacağız!

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nda konuşan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın "Bankalar olarak nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyede olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi...

Aydın Bozdoğan'a 20 milyon TL’lik eğitim yatırımı!

Aydın’ın Bozdoğan ilçesine toplamda 20 milyon TL’lik Bozdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edilecek. 2017 Devlet Yatırım Programına alınan 24 derslikli okulun 2019 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Aydın Astim Kavşağı çöktü!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Kıskananlar çatlasın” pankartıyla açtığı ASTİM Kavşağı, 2 ay sonra bakım için kapatıldı.

Aydın Astim Kavşağı'nda çalışmalar durdu!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın- Denizli Karayolu Astim Kavşağı'nda Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan köprülü kavşak inşaatının keşif ve zemin etütlerinde hata yapıldığı iddiasının doğru çıktığını söyledi.

Aydın Ütopya Rezidans'a bakanlıktan onay!

Aydın İncirliova'da Özsubaşı Gayrimenkul tarafından 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan konut projesi Ütopya Rezidans, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu'ndan tam not aldı.

Aydın Paşayaylası Oteli tekrar hizmete açılacak mı?

Aydın'da 25 yıl önce yaptırılan ve kapısına kilit vurulan Paşayaylası Oteli kaderine terk edildi. Aydın Sivil Toplum Platformu Başkanı Veli Tiryaki, otelin yeniden turizme kazandırılmasını istedi

Aydın Efeler Nasuh Paşa Han'ı restore edildi!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han’ın 2,5 milyon TL’ye restore edildiğini belirtti.

Aydın Nasuh Paşa Han restore ediliyor!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, Efeler ilçesinde bulunan Nasuh Paşa (Zincirli) Han'ın 2,5 milyon TL'ye restore edildiğini belirtti.

Aydın Çocuk Evi ve Aydın Semt Merkezi hizmete açılıyor!

Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü ve ilçedeki öğrencilerin ücretsiz, kaliteli eğitim alması amacıyla kurduğu Karabağlar Eğitim Merkezi'nin(KARBEM) yeni şubesini Aydın Mahallesi'nde açacak, merkez 4 derslikten oluşacak

Aydın'a ikinci diş hastanesi geliyor!

Efeler'de 15 yıl önce Yimpaş Holding'in AVM ve otel olarak planlayıp inşaatını tamamlayamadığı Yimpaş binası, Sağlık Bakanlığı'nca yapılan düzenlemeyle 50 ünitelik Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet verecek.

Aydın Çine'de spor alanı ve sosyal tesisler hizmete açıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine’de yapımı tamamlanan ve Çine Belediyesine devredilen spor alanı ve sosyal tesisler törenle hizmete açıldı.

Aydın Çine Sosyal ve Spor Tesisleri açıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine’de yapımı tamamlanan ve Çine Belediyesine devredilen spor alanı ve sosyal tesisler törenle hizmete açıldı.

Aydın Nasuh Paşa Han Haberi

Aydın Nasuh Paşa Han

Efeler ilçesi Veysipaşa Mahallesi'nde bulunan Nasuh Paşa (Zincirlihan) Han'ın restorasyonu hakkında bilgi veren Selamş Katran, "1120 (1708 M.) yılında Aydınlı Nasuhpaşa tarafından yaptırılmış olan ve Nasuhpaşa Külliyesi içerisinde yer alan Nasuh Paşa (Zincirli) Han, Vakfılar Genel Müdürlüğü adına kayıtlıdır. 2008 yılına kadar kaderine terk edilmiş olan harap ve metruk bir durumda bulunan Zincirli Han, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 30 Temmuz 2008 tarihinde 894 bin TL bedelle kamulaştırılmasına müteakip, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2010 yılında 44 bin TL bedelle restorasyon ve yeniden işlevlendirme projeleri hazırlatılmış, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca restorasyon ve otel-konaklamaya yönelik işlevlendirme projesi onaylanmıştır.


Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 24 Aralık 2010 tarih ve 3373 sayılı kararı ile 28 Temmuz 2011 tarih ve 3853...