04 / 05 / 2024

Aydın orman yangını

Aydın orman yangını

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınında 80 dekar kara çam ormanı yandı. Edinilen bilgiye göre, Alemler mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda başlayan yangını, kısa sürede yayıldı.

Aydın'da 17 hektar alanda orman yangını çıktı!

Aydın'da orman yangını çıktı. Yangın kısmen kontrol altına alındı. Nazilli Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez: " Şu ana kadar 17 hektarlık alan zarar gördü " dedi...

Aydın'da orman yangını çıktı!

Didim'in Akbük beldesinde otluk alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangının, yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınmasına çalışılıyor, Akbük Belediyesi, hoparlörlerle site sakinlerini evlerini boşaltmaları konusunda uyarıyor.

Aydın'da orman yangını çıktı!

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü...

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilatlar mecliste!

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilat, dekorasyon ve çevre düzenlemeleri harcamaları ile orman alanı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Buharkent'e yeni mesire alanı geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Aydın Buharkent'teki 19 dönümlük bir araziyi Buharkent Belediyesi’ne kiralayarak mesire alanı yapılmasına izin verdi

Aydın'a 4 milyarlık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2003-2016 yılları arasında DSİ tarafından Aydın'a yapılan toplam yatırım tutarının 4 milyar 201 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Aydın Turizm Master Planı tanıtıldı!

Eko turizm olarak bilinen doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın İli Tabiat Turizm Master Planı düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Aydın Gökbel Barajı'nda çalışmalar sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bazı tesislerin temelini atmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Aydın’da Gökbel Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Aydın'da 61 milyonluk 5 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Atatürk Spor Salonu'nda, bakanlığına bağlı kurumlarca 61 milyon lira tutarındaki 5 yatırımın temel atma ve orman mahallelerine sertifika dağıtım törenine katıldı.

Veysel Eroğlu, Aydın'da 61 milyonluk 5 tesisin temelini atacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 13 milyon lira tutarındaki 10 adet yatırım müjdesi ile Aydın’a gidiyor. Eroğlu ayrıca 61 milyonluk 5 tesisin temelini atacak.

Aydın'daki 49 milyon TL'lik 17 tesisin açılış töreni bugün!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın'da tesis edilen toplam 17 tesisten 9 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 8 adet tesisin ise temelini atacak.

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kastamonu'da orman yangını!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Kuğu köyü Çiftlik Mahallesi'nde ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu.

Aydın'da ev yangını: 1 ölü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, evde çıkan yangında dumandan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti. Bedensel engelli olduğu öğrenilen İlker Yontaş (34) Kuşadası Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi!

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Avustralya’nın Adelaide bölgesinde 3 Ocak'tan beri söndürülemeyen orman yangınını uzaydan çekilmiş görüntülerini web sitesinden paylaştı.

İzmir ve Manisa'da orman yangınları azaldı!

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, 2014 yılında İzmir ve Manisa bölgesinde orman yangını sayısını bin 284'ten 967'ye düşürdüklerini söyledi. Aydın, "Biz, yangın çıkmadan müdahale ediyoruz" dedi

Aydın orman yangını Haberi

Aydın orman yangını

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınında 80 dekar alandaki kara çam ormanı yandı. 


Edinilen bilgiye göre, Alemler mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda başlayan yangını, kısa sürede yayıldı. Orman ekiplerinin havadan yangın söndürme helikopter ve uçakları, karadan ise arazöz, su kankeri ve söndürme işçilerinin katılımıyla yaptığı müdahale sonrası yangının yayılımının önüne geçilerek kontrol altına alındı. 


Nazilli Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, gazetecilere verdiği bilgide alanın engebeli olması nedeniyle müdahalede güçlük yaşandığını, soğutma çalışmalarını sürdüğünü söyledi. 


Kara çamla kaplı yaklaşık 80 dekar alana zarar veren yangının çıkış nenedinin belirlenmesi için incelemenin sürdüğü...