15 / 05 / 2024

Aydın Tren Garı restore projesi

Aydın Tren Garı restore projesi

27 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılarak yeniden hizmete giren Aydın Tren Garı binasının duvarlarına döşenen granit taşlar dökülmeye başladı.

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Eskişehir'in tren garı projesine 2020 Dünya Mimarlık Ödülü!

Eskişehir'de inşaatına başlayan yüksek hızlı tren garı projesi, Dünya Mimarlar Topluluğu tarafından verilen 2020 Dünya Mimarlık Ödülü’nü alamaya hak kazandı.

TCDD Ankara Tren Garı'ndaki binalar üniversiteye mi tahsis edildi?

TCDD Ankara Tren Garı yerleşkesindeki bazı tarihi binaların bir özel üniversiteye tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Amerikan Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından verilen LEED-GOLD sertifikasını almaya hak kazandı.

Dakar Tren Garı bu ay açılıyor!

Senegal’de toplamda 21 farklı noktada hayata geçirilecek olan tip tren garı projelerinin ilki niteliğindeki Dakar Tren Garı bu ay içinde açılış yapacak. Tren garının danışmanlığını Iglo Architects üstlenmişti. 

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Dünyanın en pahalı tren garı New York'ta açılıyor!

Dünyanın en pahalı tren garı New York Manhattan’da hizmete açılıyor Oculus (göz) adı verilen istasyon ikiz kulelerin yıkıldığı yere inşa edildi.

Isparta Yeni Sanayi'deki tren garı kaldırılacak mı?

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Yeni Sanayi altından geçen demiryolu ve tren garının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Haydarpaşa Tren Garı'na ilişkin 6 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Haydarpaşa Tren Garı'nın yeniden açılma zamanını ve demiryolu yapım işlerini yürüten bir firmayı Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Aydın'daki Köşk Tren Garı restore ediliyor!

Aydın'ın Köşk ilçesinde tren yolu hattının her iki tarafındaki alanın restorasyon yapımı için hazırlanan projenin ödeneği Köşk Belediyesi'nin girişimleri sonucunda bakanlık tarafından onaylandı.

Baydöner Ankara Hızlı Tren Garı AVM şubesi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Baydöner, Ankara’daki 7. restoranını Ankara Hızlı Tren Garı AVM’de açtı.

Aydın'ın mega projeleri hızlanıyor!

ADÜ’nün ek binasının temelini atan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın-Denizli Otoyolu’nun temelini atma, hızlı tren ve şehir hastanesi yatırımlarının sözünü verdi.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yarın açılıyor!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yarın düzenlenecek törenle açılacak. Yılın son iki ayında birçok önemli eser vatandaşların hizmetine sunulacak.

Aydın Tren Garı restore projesi Haberi

Aydın Tren Garı restore projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, restorasyon ve yenilenme çalışmalarından sonra açılışını yaptığı Aydın Tren Garı'nda, alt geçidin duvarlarına döşenen granit taşlar kısa sürede kırıldı. Yürüyen merpen ve asansörler ise henüz faaliyete geçmedi.


AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) ait Aydın Tren Garı binası, yaklaşık 5 milyon TL'ye restorasyon ve yenileme çalışması yapıldıktan sonra 27 Mayıs 2015'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılarak yeniden hizmete girmişti.


Çalışmalar kapsamında peronlar arası geçişi sağlayan alt geçidin duvarlarına granit taşlar döşenmişti. Arkası boş bırakılan ve aralarına macun çekilmeyen taşlar, kısa sürede tahrip edilerek kırıldı. Alt geçidin son halini görenler, duruma tepki gösteriyor. Ayrıca yolcuların ulaşımını kolaylaştırmak için yapılan dört asansör ve yürüyen merpen, bugüne kadar faaliyete geçmedi.


3 MİLYON 566 BİN LİRA BEDELLE İALE EDİLMİŞTİ

Aydın'a 1955 yılında yapılan...