01 / 05 / 2024

ayıplı konut teslim edilir mi

ayıplı konut teslim edilir mi

Son yıllarda hızla artan konut üretimi ve satışı, beraberinde birçok tüketicinin mağduriyet yaşamasına da neden olmaktadır. Tüketiciler, satın aldıkları konutlarda birçok eksik, kusur ve ayıp ile karşılaşabilmektedir.

Ziraat Bankası'ndan 120 ay vadeli konut kredisi! 

Konut sahibi olmak son dönemlerde vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Buna göre, bankalar faiz oranlarını yükselttikçe konut fiyatları da artış gerçekleşiyor. Nakit parası olmayanlar da çareyi bankaların sunduğu konut kredilerinde aramaktadır. İşte, 120 ay vadeli konut kredisi detayları...

QNB Finansbank'tan 180 ay vadeli konut kredisi...

Türkiye’de konut kredilerinde uygulanan 120 ay vade artık vatandaşların ihtiyaçlarını maalesef karşılamaz oldu. Buna göre, konut kredisi kullanmak isteyenler için uzun vade arayanlara fırsat QNB Finansbanktan geldi. QNB Finansbank müşterileri 180 ay vadeli konut kredisini duyurdu. İşte ayrıntılar...

DAP Yeni Levent’te 1.99 faizli 60 ay vadeli konut fırsatı! 

DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından hayata geçirilen Yeni Levent’te atışlar devam ediyor. Yeni Levent’te ev almak isteyenlere 1.99 faizli 60 ay vadeli konut fırsatı sağlanıyor. 

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Son yaşanan depremde 680 bin ev, 170 bin dolaylarında iş yerimiz yıkıldı, hasar aldı ve yıkıldı. 200 bin dolaylarında konutun inşasına başladık. Onları gelecek aydan itibaren her ay 40-50 binini teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Dünya Şehirler Günü programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konut teslimlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Mehmet Özhaseki 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini vurguladı.

Kahramanmaraşlılara müjde! Elbistan'da Cumhuriyet'in 100. yılına özel 126 konut teslim ediliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerden ikincisinin merkez Elbistan'da nisan ayında temelleri atılan 126 deprem konutun, Cumhuriyet'in 100. yılına özel, hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Sentez Merter 1 Eylül'de açılıyor! Vade farksız 24 ay taksitle hemen teslim dükkan fırsatı!

Kadın modasına yön verecek alışveriş merkezi olarak lanse edilen ‘Sentez Merter’ kapılarını 1 Eylül'de açıyor. Sentez Merter'de 24 ay taksitle hemen teslim dükkan fırsatı sunuluyor.

Nevbahar Kemer Konakları'nda 0,89 faiz ve 60 ay vadeyle konut fırsatı!

İstanbul'un en gözde lokasyonları arasında yer alan Kemerburgaz'da inşa edilen Nevbahar Kemer Konakları'nda 0,89 faiz ve 60 ay vadeyle konut sahibi olunabiliyor.

Artık bir eviniz olabilir! Ev hayali kuranlara 180 ay vadeli konut kredisi imkanı! Şartlar tek tek açıklandı!

Ev alma hayalini pek çok kişi kurar. Başınızı sokacağınız eve sahip olabilirsiniz. İşte 180 ay vadeli konut kredisi imkanı!

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

Kastamonu Bozkurt'taki konut ve iş yerleri Aralık'ta sahiplerine teslim edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan selden etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde hayata geçirilen konut ve iş yeri anahtarlarının Aralık ayında sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

ayıplı konut teslim edilir mi Haberi

ayıplı konut teslim edilir mi

Ekiz Avukatlık Bürosu Partnerlarından  Av. Mehmet Ali Keser'e konuya ilişkin görüşlerini sorduk.

Vatandaşların en çok mağdur olduğu konulardan biri olan, eksik ve ayıplı teslim edilen konutlarla ilgili sorunların artık çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Ali Keser, “Vatandaşların bir bölümü konutlarını zamanından çok sonra veya hiç teslim alamamaktan yakınırken, bir kısmı da konutunu teslim almış olmakla beraber eksik ve kusurlu olmasından dolayı bir çok sorunla uğraşmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.


İnşaat sektöründe maketten konut satışı büyümeye devam ederken, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’a rağmen konut satın alan tüketicilerin şikâyet ve mağduriyetleri de artmaya devam ediyor. 


İnşaat firmaları satışı bitirdikten sonra adeta ulaşılmaz oluyor ve satış sonrası yeterli hizmeti vermiyor. Hatalı imalat, kusur,...