03 / 05 / 2024

aykırılığın giderilmediğinin de tespit edilmiş olması gerekiyor. Verilen sürede aykırılığın giderilmediği tespit edilmedikçe yıkım kararı verilmiyor. Kaçak bina yıkım işlemleri! http://emlakkulisi.com/kacak-bina-yikim-islemleri/407750 Öznur YASLI/Eml

aykırılığın giderilmediğinin de tespit edilmiş olması gerekiyor. Verilen sürede aykırılığın giderilmediği tespit edilmedikçe yıkım kararı verilmiyor. Kaçak bina yıkım işlemleri! http://emlakkulisi.com/kacak-bina-yikim-islemleri/407750 Öznur YASLI/Eml

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. Peki, kaçak bina ne zaman yıkılır?

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Lüks markalar ABD'de gayrimenkul yatırımlarını genişletiyor: Wall Street Journal marka marka açıkladı! 

Gucci, Chanel ve diğer lüks markalar ABD'de gayrimenkul yatırımlarını artırmaya başladı. Pandeminin ardından yeniden mağazalardan alışveriş yapma devri başlayınca, markalarda şubelerini hem büyütmeye hem de daha eğlenceli hale getirmeye odaklandı. İşte detaylar...

Ekonomist Selçuk Geçer dolarda fırtına kopacak dedi! Rakam verdi! Yarın öbür gün...

Ekonomist Selçuk Geçer, ''yarın öbür gün'' Türkiye'de ciddi kur kırılmasının olacağını belirterek dolarda fırtınanın kopacağını söyledi ve rakam verdi.

Ödemeler TC kimlik numarasına göre hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen siz de hesaplarınızı bir kontrol edin!

Ödemeler TC kimlik numarasına göre hesaplara peş peşe yatırılıyor... Hemen siz de hesaplarınızı bir kontrol edin... İşte detaylar...

Paralar hesaplara il il yatırılıyor! Sizin de hesabınıza 4 bin 336 TL yatırılmış olabilir! Mutlaka alın! 

Pek çok kişinin arama motorlarında sık sık araştırdığı evde bakım paraları hesaplara il il yatırılıyor. Sizin de hesabınıza 4 bin 336 TL yatırılmış olabilir! Mutlaka alın...

Mürülü İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mürülü İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de Mehmet Gürger tarafından kuruldu.

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

aykırılığın giderilmediğinin de tespit edilmiş olması gerekiyor. Verilen sürede aykırılığın giderilmediği tespit edilmedikçe yıkım kararı verilmiyor. Kaçak bina yıkım işlemleri! http://emlakkulisi.com/kacak-bina-yikim-islemleri/407750 Öznur YASLI/Eml Haberi

aykırılığın giderilmediğinin de tespit edilmiş olması gerekiyor. Verilen sürede aykırılığın giderilmediği tespit edilmedikçe yıkım kararı verilmiyor. Kaçak bina yıkım işlemleri! http://emlakkulisi.com/kacak-bina-yikim-islemleri/407750 Öznur YASLI/Eml

Kaçak bina ne zaman yıkılır?

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. 


Kaçak binanın tespiti halinde,  tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi, yapı ruhsatı alması gerekiyor. 


Kaçak binalara ruhsat alabilmek için taşınmazın bulunduğu belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Ruhsat dilekçesinde yapının bulunduğu yerin açık adresi doğru ve eksiksiz olarak belirtilmesi gerekiyor.


Bu süre zarfı içerisinde aykırılığın giderilmemesi veya ruhsatlı binada ruhsat ve eklerine aykırılığın verilen sürede giderilmemesi halinde, ruhsat iptal ediliyor, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan binanın yıkımına karar veriliyor. 


Yıkım kararı verilebilmesi için, yapı tatil zaptında belirtilen aykırılıkların giderilmemiş olması gerekiyor. Yapı tatil zaptında yazılı olanlar...