15 / 05 / 2024

aynı yerden fazla avm yapılırmı

aynı yerden fazla avm yapılırmı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şehrin merkezlerinde yeşil alan, park yeri olarak ayrılmış alanlara yan yana yapılmış devasa AVM’lerin şehrin dokusunun bozduğu gibi artık birbirlerine de zarar vermeye başladığını söyledi...

Japonya'da 7.6 şiddetinde deprem oldu! Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkılırken, 48 kişi öldü. Peki  Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu? 

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Konuta bir yılda en fazla 4 kiralama sınırı Meclis'te! Kurala uymayanlara ağır ceza verilecek!

Konutlarda turizm amaçlı kiralama düzenlemesi Meclis’e sunuldu. Buna göre aynı konut bir sene içinde dört defadan fazla kiraya verilemeyecek.

Demir fiyatlarına rekor zam! Demirin ton fiyatı bir yılda 5 bin liradan fazla arttı! 1 ton demir bugün ne kadar?

İnşaat sektörünün en temel yap malzemelerinin başında gelen demir, gelen zam haberleri ile gündemden düşmüyor. Geçen yılın aynı ayına göre 14 bin 500 lira olan demir fiyatları bugün 5 bin liradan fazla yükseldi. Bugün demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Müjde! Müjde! Müjde! SGK'ya yapılacak başvuru ile birden fazla emekli maaşı alabilirsiniz!

Tek bir dilekçeyle SGK'ya başvurarak, birden fazla emekli maaşını aynı anda almanız mümkündür. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

ABD'de kira ücretleri yüzde 11'den fazla yükseldi!

ABD'de Ağustos ve Eylül ayında kira ücretleri geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 11'den fazla arttı.

Pandemi döneminde konut en fazla Türkiye’de değerlendi!

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada "Yılın ikinci çeyreğinde gayrimenkulün geçen yılın aynı dönemine göre en fazla değerlendiği ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

İstanbul'da konut satış rekoru: En fazla Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul’da Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 186 oranında arttı. En fazla satış da 3 bin 130 konutla Esenyurt’ta oldu.

Konut satışları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32 arttı!

2020 yılının ilk yarısında yüzde 32'lik artışla geçen yılın aynı dönemine göre 141 bin 374 daha fazla konut satıldığı belirtildi.

Pazar yerleri için yeni tedbirler alındı!

Pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen yerler haricinde diğer tüm alanlar demir bariyerle kapatılacak. Giriş ve çıkışlar aynı yerden yapılmayacak, alana içerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacak.

Türkiye Avrupa'da asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke oldu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

aynı yerden fazla avm yapılırmı Haberi

aynı yerden fazla avm yapılırmı


Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şehrin merkezlerinde yeşil alan, park yeri veya pazar yerleri olarak ayrılmış alanlara yan yana yapılmış devasa AVM’lerin şehrin dokusunun bozduğu gibi artık birbirlerine de zarar vermeye başladığını söyledi.


Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, “Yana yana aynı konsepte açılan devasa AVM’ler ilk önce esnafa şimdi de kendilerine zarar veriyor. Kaybettikleri müşterileri çekmek için otoparklarını LPG’li araçlara açıyorlar. Ama kapalı otoparkların havalandırma ve yangın söndürme sitemleri çok iyi denetlenmeli. Çünkü halkımızın sağlığı her şeyden önemli. Bu açıdan halkın sağlığı ile oynanmamaladır.” ifadelerini kullandı.


“GÖZLER YENİ 4 MİLYON MÜŞTERİDE”


LPG kullanımında ikinci büyük pazar Türkiye olmasına rağmen kuralına uygun standartlar da olmayan LPG tesisatlarının kullanıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye'de 2004 yılında trafiğe kayıtlı...