04 / 05 / 2024

Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi

Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta depresyon ve intiharın genetik faktörlerle ilişkisini araştıran bir proje başlattıklarını belirterek, "Biyoteknoloji Strateji Belgesini hazırladık ve Yüksek Planlama Kurulunun onayına sunduk" dedi.

Kalyap Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Kalyap Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Aysel Kalyoncu tarafından kuruldu.

Gasen İnşaat Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gasen İnşaat Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aysel Şen tarafından kuruldu.

Ovam Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ovam Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Reşat Gürbüz ve Turan Aysel ortaklığında kuruldu.

Aysel Ölçen Aydıner kimdir? Aysel Ölçen Aydıner nerden mezun?

Aysel Ölçen Aydıner kimdir? Aysel Ölçen Aydıner hangi mesleği yapıyor? Aysel Ölçen Aydıner nereden mezundur? İşte detaylar!

Doların ok gibi fırlayacağı net tarih resmen belli oldu! Dolar Kahini Selçuk Geçer'den beyin yakan rakam geldi

Milyonlarca kişi ''Dolar ne olur? Dolar ne kadar olacak?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Dolar Kahini Selçuk Geçer'den beyin yakan rakam geldi! Doların ok gibi fırlayacağı net tarih resmen belli oldu! Hemen bakın...

Kozanlı İnşaat Taahhüt Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kozanlı İnşaat Taahhüt Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Sabuncu tarafından kuruldu.

Knn Grup Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Oto Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Knn Grup Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Oto Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Aysel Babahan tarafından kuruldu.

Dolar o tarihte 10 TL olacak! Ünlü ekonomistten beyin yakan açıklama! Son dakika bombası! Bakmayan çok pişman olacak

Son dakika dolar kuru 18,67 TL seviyesinden işlem görüyor. 19 TL sınırına doğru giden dolar için beyin yakan '' 10 TL'' açıklaması Ekonomist Engin Avcı'dan geldi. 

Uyanın... Dolarda kıyamet kopuyor! 2 dev bankadan beyin yakan tahmin! Bu kadar da olmaz

ABD doları karşısında gelişmiş ülke para birimleri tek tek değer kaybetmeye devam ediyor. 2 dev bankadan son dakika dolar tahmini geldi. Tahmini görenler ''bu kadar da olmaz'' dedi. İşte beyin yakan o tahmin...

Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

İngiltere'de doktorlar, enerji fiyatlarının yükselmesi sebebiyle önümüzdeki kış birçok hanede ısınma sorununun yaşanacağı ve ölümlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Doktorlar, soğuk konutlar nedeniyle çocukların akciğerleri ve beyin gelişiminin de zarar görebileceğini belirtiyor.

Flaş!  Mark Zuckerberg, Elon Musk’ı hedef aldı!

Mark Zuckerberg, Elon Musk'a ait olan Neuralink beyin çipi ile ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zuckerberg normal insanların beyin çipi kullanmak istemediğini söyleyerek Elon Musk’a taş attı. İşte detaylar...

Pötikare Otopark Çizgi Uygulamaları Ve Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Pötikare Otopark Çizgi Uygulamaları Ve Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şti. bugün Ataşehir'de Aysel Akdana ve Songül Eroğlu ortaklığında kuruldu.

Ym Loja Mekan Menajerliği Ve Plato Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ym Loja Mekan Menajerliği Ve Plato Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Aysel Günay tarafından kuruldu.

Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi Haberi

Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta depresyon ve intiharın genetik faktörlerle ilişkisini araştıran bir proje başlattıklarını belirterek, "Biyoteknoloji Strateji Belgesini hazırladık ve Yüksek Planlama Kurulunun onayına sunduk" dedi.


Bilkent Cyberpark'ta oluşturulacak Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Bakan Işık, Türkiye'nin beyin araştırmaları konusunda dünyayla yarışır seviyede olmasının önemine değindi. 


Dünyanın 4. kuşak disiplinlerarası çalışma yapan üniversitelere odaklandığına dikkati çeken Işık, Bilkent Üniversitesi'nin, bu merkezle söz konusu üniversiteler arasındaki yerini daha da pekiştireceğini belirtti.


Işık, "Temelini atacağımız bu merkez tamamlandığında; moleküler biyoloji, psikoloji ve mühendislik alanlarında çalışan bilim insanlarımızın beyin üzerine disiplinlerarası araştırmalar yapmasını kolaylaştıracak bir ortam oluşturacak" dedi.


Toplam 2 bin 900 metrekareye kurulacak merkezde, laboratuvar ve manyetik rezonans görüntüleme cihazlarının olduğu görüntüleme altyapısının da bulunacağını kaydeden Işık,...