10 / 05 / 2024

Azmi Sarıbay Tapu harçlarındaki indirim

Azmi Sarıbay Tapu harçlarındaki indirim

Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, tapu harçlarındaki indirim hakkında değerlendirme yaptı. Sarıbay, bu dönemi iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

İmara açılmak istenen Sarıyer'deki Hacı Osman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı!

Doğal sit alanı statüsünü düşürerek imara açılmak istenen Sarıyer’deki Hacıosman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı geldi. 

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Gayrimenkulde müzayede ve arabuluculuk hızlı büyüyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Türkiye'deki ilk franchise veren marka unvanına sahip ve en büyük emlakçı konumunda olan TURYAP'ın yönetim kurulu başkanı M. Onur Sarıbay'ın sektörle ve TURYAP'la ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi? Milyonlarca mükellefin merak ettiği ve araştırdığı sorunun yanıtını Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay verdi...

Iğdır'daki 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Iğdır'da 40 yıla aşkın süredir yaşanan tapu kirizi Vali ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim'in araya girmesiyle çözüldü.

Onur Sarıbay kimdir? 

Yaklaşık olarak 40 senedir  emlak sektörüne yön veren TURYAP’ta yeni yönetim kurulu başkanı M. Onur Sarıbay oldu. Peki Onur Sarıbay kimdir? Onur Sarıbay hangi görevlerde bulundu?

Onur Sarıbay, TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

M. Onur Sarıbay yaklaşık olarak 40 senedir emlak sektörüne yön veren TURYAP’ın yeni yönetim kurulu başkanı oldu.

TURYAP, yoluna yeni yatırımlarla devam edecek!

TURYAP’ın icra yoluyla satıldığı söylentilerinin asılsız olduğunu hatırlatan TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, yaptığı açıklamada "Yolumuza yeni yatırımlarla büyüyerek devam ediyoruz” dedi.

Tam Nokta Franchising Emlak Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tam Nokta Franchising Emlak Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Sarıbay tarafından kuruldu.

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

Sarıyer'in yeni imar planları meclisten geçti!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözülüyor. 13 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti.

Azmi Sarıbay Tapu harçlarındaki indirim Haberi

Azmi Sarıbay Tapu harçlarındaki indirim

Gayrimenkul sektöründe canlılığı artırmayı hedefleyen düzenlemelere bir yenisi daha eklendi. 30 Eylül’e kadar tapu harçları binde 20’den binde 15’e düşürüldü; damga vergisi oranı ise sıfırlandı. Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay; tapu harçlarında yapılan indirimin oranı küçük gibi görünse de konut alıcılarına toplamda iyi bir fiyat avantajı sağladığını, bu dönemi iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.


Tapu harcında yapılan indirimin konut alımında kararsız ve beklemede olan yatırımcıları da harekete geçireceğini söyleyen Sarıbay: ‘‘Gayrimenkul sektörünün yıla umutsuz girmesini ardı ardına yapılan kampanyalar ve düzenlemeler engelledi. Damga vergisinin sıfırlanması, tapu harcındaki indirim uzun süredir beklediğimiz, sektöre can suyu olacak bir düzenleme. Doğrudan alıcıyı ilgilendiren bu düzenleme; konut almayı düşünen ama erteleyen, kararsız olan yatırımcıları motive ederek harekete geçirecek. Fiyatları çok etkilemese de konut alıcılarının...