06 / 05 / 2024

Baba çocuğunu mirastan reddedebilir mi

Baba çocuğunu mirastan reddedebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper '4 kız ve 2 erkekli bir ailede sağlararası tasarrufta ve miras paylaşımında saklı pay ve normal hakedişler minimum ve maksimum ne? Baba bir çocuğunu sağken isterse mirastan men edebilir mi? Çocuğun buna karşı savunma defi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Özel okullarda yasaya rağmen zam yüzde 300'e dayandı!

Özel okullarda geçen sene yaşanan ‘fahiş fiyat' krizi bu sene de tekrarlanıyor. Bazı okullar yüzde 57'lik artış tavanını ek ücretlerle delip yüzde 300'e kadar çıkarıyor. İsyan eden velilere de ‘çocuğunu okuldan al' baskıları yapılıyor.

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Çocuğu olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuk için para veriyor! Onaylanan hesaba hemen yatıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu olan anne baba adaylarına maddi destek sağlıyor. Destek 350 ile 650 TL arasında değişiyor. İşte çocuk parasına ilişkin tüm merak edilenler...

Başvuru formunu eksiksiz dolduran PTT’den 2 yıl boyunca aylık 400 TL alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen destek ödemeleri yeni yıla girilmesiyle beraber artırıldı. Bu ödemelerden biri de çocuklu ailelere yapılan destek ödemeleri. 0-2 yaş çocuğunu olan anne babalara 2 yıl süresince para yardımı sağlanıyor.

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım?

Miras ayrımı, Medeni Kanuna göre yapılmaktadır. Mirasçı olan kız çocuğa da erkek çocuğa mirastan aynı ölçüde pay alır. Bunun dışında miras konusunda devir işlemi mirasçıların kafasını karıştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

HONOR’dan çocuğunu sevindirmek isteyen velilere müjde! Bu fiyata böyle PAD bulunmaz! Sakın kaçırmayın!

Okulların ara tatile girdiği bugünlerde eğer çocuğunuza ya da yakınınıza karne hediyesi olarak bir Pad almak istiyorsanız ancak bunun için fazla bütçeniz yoksa, Honor’dan ilaç gibi bir indirim haberi geldi.

Özeli liselerin fiyatları 170 bin liraları buldu İşte özel liselerin 2022 fiyat listeleri

LGS sınavının sona ermesiyle birlikte öğrenciler ve veliler, okul araştırmasına geçti. Çocuğunu yabancı özel liselere göndermek isteyenler, Enflasyon ve kur baskısı nedeniyle zamlanan okul ücretlerini kredili hesap açarak 5-10 taksit olarak ödüyor. 

Öğrenci ve velilere ucuz kredi müjdesi! Başvuran velinin de öğrencinin de hesabına yatıyor!

Eğitim masrafları gittikçe artmaya devam ederken, çocuğunu okula gönderen aileler de maddi açıdan rahatlamak için kredilere başvuruyor. Ziraat Bankası ve Halkbank eğitim kredisi için düğmeye bastı. Eğitim kredisinde faizler yüzd 1.63'e kadar düştü...

Veli Ağbaba'dan inşaat malzemelerinin fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, inşaat sektöründe yaşanan krizle ilgili değerlendirmeler yaptı. Türkiye ekonomisinin inşaat sektörüne büyük ölçüde bağımlı olduğunu altını çizen Ağbaba, inşaat malzemelerinin fiyatlarına değindi "Bir yılda yüzde 100'ü aşan artışlar var” dedi.

Mirastan pay almaması için çocuğunu kısırlaştırdı!

ABD’li mucit Peter Cooper, vasiyetinde kızının çocuğu olmaması durumunda tüm mirasının eşine bırakılmasını istemişti. Mirasın kendine kalmasını isteyen anne Maryon kızının pay almaması için kızını kısırlaştırdı. 

Veli Ağbaba: Esnafa kira desteği yetersiz!

CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba, 1000 esnafın katılım sağladığı anketin sonuçlarını açıkladı. Ağbaba anket sonuçlarına göre esnafın kira desteğinin yetersiz bulduğunu dile getirdi. 

Üvey annenin çocuğu mirastan pay alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem vefat ettikten sonra babam başka bir kadın ile evlendi. Evlendiği kadının 3 çocuğu var. Üvey kardeşlerim, ileride babamın mirasından faydalanabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Veli Ağbaba'dan kira yardımına eleştiri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kırşehir İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada hükümet tarafından verilen kira yardımımın yetersiz olduğunu dile getirdi. 

Baba çocuğunu mirastan reddedebilir mi Haberi

Baba çocuğunu mirastan reddedebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper '4 kız ve 2 erkekli bir ailede sağlararası tasarrufta ve miras paylaşımında saklı pay ve normal hakedişler minimum ve maksimum nedir? Babanın bu konuda hayattayken çocukları üzerindeki tasarrufu nedir? Bir çocuğunu sağken isterse mirastan men edebilir mi? Çocuğun buna karşı savunma defi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

4 kız ve 2 erkekli bir ailede sağlararası tasarrufta ve miras paylaşımında saklı pay ve normal hakedişler minimum ve maksimum nedir? Babanın bu konuda hayattayken çocukları üzerindeki tasarrufu nedir? Bir çocuğunu sağken isterse mirastan men edebilir mi? Çocuğun buna karşı savunma defi var mıdır? F.S.

*****

Okuyucum 6 çocuklu bir aileden söz ediyor. Bu şartlar altında miras paylaşımını vereceğim ama aklıma takılan bir husus olduğu için tereddüt ettim. Bu ailede 6 çocuk...