08 / 05 / 2024

Baba malını istediği evladına verebilir mi

Baba malını istediği evladına verebilir mi

Tapu devri konusu ile bağlantılı olarak mal paylaşımı ya da anne ve babanın malları nasıl paylaşılır konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu doğrultu da Baba malını istediği evladına verebilir mi? soruları sorulmaktadır. İşte detaylar!

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

KKM’den çıkış Merkez Bankası’nın istediği seviyede değil!

Toplam 3.3 trilyon liralık büyüklüğüyle ekonomiyi zora sokan KKM’den şu an için anlamlı bir çıkış başlamadı. Merkez Bankası dönüşüme hız vermek ve piyasada oluşan fazla likiditeyi çekmek için zorunlu karşılıkları artırdı.

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi?

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi sorusu mirasçılar tarafından merak edilir. Bu konuda bilinmesi hukuki düzenlemeler geçerlidir. Peki baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi? Miras hukukunda önemli olan bu konu ile ilgili ayrıntılar...

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

Signature Bank ve Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra ABD’de First Republic Bank da iflasın eşiğinde.  ABD’nin Federal Mevduat Sigorta Kurumu, iflası önlemek amacıyla dev bankalardan teklif istedi.

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

İş Bankası'ndan flaş açıklama! Son değişiklik yanlış anlaşıldı, bankaların istediği oldu

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınırı yüzde 20'den yüzde 5'e çeken düzenlemenin eksik ve yanlış anlaşıldığını belirtti.

O yalı için teklif edilen 929 milyon TL'yi reddetti! İstediği rakam ise dudak uçuklattı!

Ortaköy'ün gözde yalılarından biri olan Mehmet Paşa Yalısı'na bir Türk yatırımcı, 50 milyon Dolar teklif etti. Ancak yalının sahibi Ünal Aysal teklifi kabul etmedi. Aysal'ın Mehmet Paşa Yalısı için istediği rakam ise dudak uçuklattı...

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Tapu devri konusu ile bağlantılı olarak mal paylaşımı ya da anne ve babanın malları nasıl paylaşılır konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu doğrultu da Baba malını istediği evladına verebilir mi? soruları sorulmaktadır. İşte detaylar!

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi?

Yeni ev sahibi kirayı arttırabilir mi sorusu kiracıların sıkça sorduğu soruların başında geliyor. Peki Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi? İşte detaylar!

Baba malını istediği evladına verebilir mi Haberi

Baba malını istediği evladına verebilir mi

Baba veya anne malını istediği çocuğuna verebilir mi? bunun için yapılması gereken işlemler bulunmaktadır. İşte mal paylaşımı ve merak edilen diğer konular…

BABADAN OĞULA TAPU DEVRİ NASIL OLUR?

Aile içi tapu devri genel olarak miras ve benzeri durumlarda eşe tapu devri veya babadan çocuğa tapu devri şeklinde gerçekleşebiliyor. Aile içi tapu devri, gerçek bir satış süreci içerisinde sahip olabileceği gibi kişiler arasında bedelsiz tapu devri şeklinde de daha net ifade edersek, bağış ya da hibe şeklinde de gerçekleşebilir.

Bedelsiz tapu devrinde ödenen harçlar, normal satış sürecine göre biraz daha fazla olduğundan gayrimenkul devri sırasında satış daha çok tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntemle aile içi taşınmaz satışı üçüncü bir kişiye satış yapar gibi işlem yerine getirilmiş olur. Aile içi tapu devri...