21 / 05 / 2024

baba sağ iken miras

baba sağ iken miras

Mirasbırakan sağ iken malını istediği şekilde tasarruf etme hakkına sahip oluyor. Peki, sağken miras bırakılır mı? Sağken miras bırakma nasıl olur? Sağken miras bırakmanın hukiki boyutu nedir?

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Aydın Baba İnşaat Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Baba İnşaat Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Aydın Sağaltıcı tarafından kuruldu.

Kardeşler arasında gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağ iken gayrimenkulün tapudan satış yapılması sonucunda kardeşlerden biri tarafından açılan davanın sonucunun ne olacağı soruldu.

Veli Ağbaba: Esnafa kira desteği yetersiz!

CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba, 1000 esnafın katılım sağladığı anketin sonuçlarını açıkladı. Ağbaba anket sonuçlarına göre esnafın kira desteğinin yetersiz bulduğunu dile getirdi. 

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk. Anne ve baba sağ değiller. Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras kalan mal varlığı nasıl pay edilir?' sorusunu yanıtladı.

Merve Boluğur baba evine geri döndü!

Murat Dalkılıç ile kısa süren evliliğinin ardından bir süre depresyona girdiği iddia edilen Merve Boluğur baba evine döndü.

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi açıldı!

Çankaya Belediyesi’nin birinci basamak sağlık hizmetlerini ücretsiz vereceği Çankaya Halk Sağlığı Merkez i’nin açılışı CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyhan Erdoğdu ve Veli Ağbaba'nın katılımıyla gerçekleşti...

Türkiye'de sağlık turizminde rekor kırıldı!

Sağlık ve tıbbi nedenlerle Türkiye’ye gelenlerin sayısı geçen yıl zirveye çıktı. Türkiye’ye gelen kişi sayısı, 2003 yılında 139 bin 971 iken, geçen yıl 414 bin 658’e ulaştı. Günde ortalama bin 136 kişi tedavi için Türkiye'ye geldi.

Somuncu Baba Camii'nde Mitsubishi Electric Su Soğutmalı VRF Sistemler kullanıldı!

Somuncu Baba Külliyesi’nde yapılan Ek Cami ve de Sosyal Tesisler Projesi’ nde, enerji tasarrufu ve de konfor sağlayan Mitsubishi Electric Su Soğutmalı VRF Sistemler kullanıldı.

Baba ölmeden miras alınır mı?

Kişi hayatta iken mal varlığını istediği şekilde tasarruf etme hakkına sahip olabiliyor. Miras alabilmek için şartlar nelerdir? Peki, Baba ölmeden miras alınır mı? Yasal mirasçılar kimlerdir?

Sağken miras bırakma!

Mirasbırakan sağ iken malını istediği şekilde tasarruf etme hakkına sahip oluyor. Peki, sağken miras bırakılır mı? Sağken miras bırakma nasıl olur? Sağken miras bırakmanın hukiki boyutu nedir?

Sağ iken mirastan feragat!

Miras bırakan çeşitli nedenlerle sağ iken kendi malı üzerinde değişik tasarruflarda bulunabiliyor. Peki, sağ iken mirastan feragat edilir mi? Sağ iken mirastan feragat nasıl yapılır?

baba sağ iken miras Haberi

baba sağ iken miras

Sağken miras bırakma!

Mirasbırakan sağken malını istediği şekilde tasarruf edebiliyor.  Ancak sağken yapılan mal paylaşımı miras olmuyor. Yapılan mal paylaşımıının miras olabilmesi için kişinin vefat etmiş olması gerekiyor. Mirasbırakanın ölümünden sonra mirasçılar dava açıp miras talebinde bulunabiliyorlar. 


Miras paylaşımı, ölüm olayı ile birlikte ortaya çıkıyor. Bu durumda ister kanundan doğmuş olsun, isterse ölüme bağlı tasarruf şeklinde olmuş olsun, ortada bir miras payı bulunduğunda miras paylaşımı devreye giriyor. Miras bırakan ölmedikçe miras konusu hakkında mirasçıların henüz mirasçılık sıfatı doğmadığından dava hakkı da bulunmuyor.  



Miras hukukunda yasal mirasçılar şunlardır;


- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur, Çocukları da eşit olarak mirasçıdırlar.


- Altsoyu bulunmayan mirasçıların mirasçıları ana ve babasıdır. Bunlar da eşit olarak mirasçıdırlar. 


- Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük...