06 / 01 / 2025

babadan kalan miras nasıl paylaşılır

babadan kalan miras nasıl paylaşılır

Birinin vefat etmesi halinde sahip olduğunu taşınır ve taşınmaz maddi varlıkları yasal mirasçılarına kalıyor. Medeni Kanun gereğince miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, babanın mirası kime kalır?

Emsal karar çıktı! Mirastan mahrum bırakılan kardeşe tazminat ödenecek

İzmir'de annesinden kalan mirası almak için tapu müdürlüğüne başvuran kişi, nüfus kayıtlarında annesine ilişkin bilgi olmadığını öğrenmesi sonrası başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Miras paylaşımı yapacaklar dikkat! Dededen kalan miras nasıl bulunur?  

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, dedeleriniz adına kayıtlı taşınmazların olup olmadığı öğrenmek için izlenecek yolu belirtildi. Buna göre, bilinmeyen miras sorgulama yöntemi nedir?

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kim mirasçı olamaz?

Miras konusu çoğu kişinin başını ağrıtabilir. Özellikle mirasın pay edilme hususu. Peki kimler mirasçı olamaz? İşte detaylar!

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürmektedir?

Miras konusunda aydınlatılmasının istendiği bazı hususlar vardır. Bundan dolayı da mirasçılar pek çok soru yöneltmektedir. İşte o sorulardan bazıları!

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır?

Evlilikte eğer bir taraf vefat ederse, bu durumda ne yapılır, ortadaki mal nasıl bölünür? bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte kendisine kalan mirasın bölünmesinde sorun yaşayanların sorduğu o sorular!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Miras konusu pek çok kişi tarafından aydınlatılmayı bekleyen bir konudur. Özellikle miras intikali konusuna dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. İşte o detaylar!

Babamdan kalan ev hissemi satabilir miyim? Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Babadan kalan miras pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle satış sürecinde bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Reddi miras dilekçesi örneği 2022!

Miras bırakanın ölümüyle birlikte yasal veya atanmış mirasçılara miras kendiliğinden geçiyor. Mirasçılar kalan mirası reddetme hakkına sahip oluyorlar. İşte, Reddi miras dilekçesi örneği 2022...

babadan kalan miras nasıl paylaşılır Haberi

babadan kalan miras nasıl paylaşılır

Babanın mirası kime kalır?

Miras, birinin vefatı halinde yasal mirasçılarına kalan taşınır ve taşınmaz maddi varlıklarını ifade ediyor. Medeni Kanun gereğince miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, babanın mirası kime kalır?


Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Kanun gereğince; Çocuklar eşit olarak mirasçı oluyor. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.


Buna karşın altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır.


Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük ana ve büyük babalarıdır. Bunlar, eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan büyük ana ve...