15 / 05 / 2024

babamın tapusunu alabilir miyim

babamın tapusunu alabilir miyim

Taşınmaz mal tapu devri aile içinde de yapılabiliyor. Peki, aile içinde yapılan mesken tapu devir işlemlerinde alıcı kredi kullanabilir mi? Siz de "Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

İstanbul'da 50 bin konut günlük kiraya veriliyor! Ev sahipleri dikkat: Maliye kapınızı çalabilir!

Maliye, konut sahiplerinin kapısını çalmak için hazırlıkları başlattı. Açıklanan rakamlara göre, airbnb'ye kayıtlı İstanbul’da 50 bin, Antalya’da 30 bin 350, İzmir’de 11 bin 400 ve Bodrum’da da 7 bin 150 gayrimenkul yer alıyor. 

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

Emekli olup da çalışan EYT’liler kıdem tazminatı alabilecek mi? Kıdem tazminatını kimler alabilir, kimler alamaz?

EYT düzenlemesi kapsamında emekliliğe hak kazanıp da çalışmak zorunda olan milyonlarca insan var. Bu düzenlemeden yararlanarak emekli olan ancak kıdem tazminatlarını almadan çalışmaya devam edenler ise kıdem tazminatları haklarının ne olacağını merak ediyor.

Babamın üzerine olan tapuyu nasıl alabilirim? Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi?

Miras konusunda kişilerin kafalarını kurcalayan bazı önemli detaylar vardır. İşte miras konusunda vatandaşlar tarafından araştırılan detaylar!

Babamın üzerindeki evi kendi üzerime nasıl alırım? Devredilen hisse geri alınır mı?

Hisseli tapular çoğu zaman hissedarlarının elini kolunu bağlar. Bundan dolayı hisseli tapulara dair vatandaşlar pek çok sorunun yanıtını aramaktadır. İşte detaylar!

Yardıma muhtaç vatandaşlara nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvurana 2.500 TL'ye kadar yardım yapılacak!

Dar gelirli ailelere yönelik sosyal yardımlar hız kesmeden devam edecek. Peki yakacak yardımı nedir? Yakacak yardımını kimler alabilir? Tüm detaylar haberimizde...

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

Yeni sosyal destek kararları çerçevesinde yapılacak devlet yardımı kapsamında, evi ya da eşyası eskimiş ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak devlet yardımında 2023 yılı rakamları belirlendi. Bu destek ödemesi miktarını duyan bayram edecek! Peki  ev onarım yardımını kimler alabilir? Nasıl başvuru

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?

Öksüz yetim maaşı gündemde yer alan konulardan bir tanesidir. Öksüz yetim maaşı nasıl alınır, Öksüz yetim maaşına nasıl başvuru yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Evde bakım maaşını kimler alabilir? Sigortalı olan evde bakım parası alabilir mi?

Evde bakım maaşına dair vatandaşlar pek çok noktayı merak ediyor. Onlardan biri de evde bakım maaşı şartlarının neler olduğu. İşte merak edilen detaylar!

Özak GYO, Büyükyalı Fişekhane'deki 123 ticari alanın tapusunu aldı! 

Özak GYO portföyünde yer alan Büyükyalı Projesinde bulunan Fişekhane'deki bağımsız ticari alanlar ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Körfez GYO Tuzla arsasının tapusunu resmen aldı! 

Körfez GYO, Tuzla arsası kapsamında Emlak Konut GYO lehine 10 milyon 313 bin 365,86 TL ipotek tesis edildiğini açıkladı. Körfez GYO Tuzla arsasının tapusunu aldı. İşte ayrıntılar...

babamın tapusunu alabilir miyim Haberi

babamın tapusunu alabilir miyim

Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?

Taşınmaz mal tapu devri aile içinde de yapılabiliyor. Aile içinde yapılan devir işlemleri genellikle satış yerinde hibe ile yapılıyor. Bedelsiz olarak yapılan devirlerde, binde 68,31 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Ancak aile içinde yapılan tüm tapu devirleri bağışlanarak yapılmıyor. Tapu devri bedel karşılığında da yapılabiliyor. Satış olarak yapılan devirlerde taraflar konut kredisi kullanmak da istiyor.


Peki, siz de aile içinde gerçekleştireceğiniz satış için "Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bankalar, konut kredisi kullandıracağı tüketinin kendi gelir durumunu ve evi araştırır. Olumsuz bir duruma rastlanmaması halinde tüketcinin kredi başvurusu onaylanır.


Ancak, bankalar akraba arasında yapılan devir işlemlerine kredi vermeyebiliyor. Bunun nedeni ise, nakit paraya ihtiyacı olan kimselerin, devir hilesine başvurarak uzun vadede ve...