01 / 05 / 2024

Bafa Gölü projeleri

Bafa Gölü projeleri

Bafa Gölü'nde RES izni çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bafa Gölü'nün hemen güneyindeki tamamı ormanlık arazide rüzgar enerji santrali (RES) kurulması için imar planına onay verdi.

Bafa Gölü'nde kirlilik için inceleme yapıldı!

Bafa Gölü'nde kirlilik için inceleme yapıldı. Milas ilçesindeki Bafa Gölü'nde su yosunlarının yerleşim yeri kıyılarında birikerek balçık oluşturmasının ardından Muğla Valisi Güvençer vatandaşlarla görüşerek bölgede incelemelerde bulundu.

Bafa Gölü Tabiat Parkı turizme kazandırıldı!

Kuş ve bitki türleri açısından önemli biyolojik çeşitliliğe sahip olan Bafa Gölü Tabiat Parkı'na, Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğünce seyir terası yapıldı...

TOKİ Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut inşa edecek!

Yeni projeleri için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut hayata geçirecek.

Bafa Gölü Tabiat Parkı yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

1994'te Tabiat Parkı olarak ilan edilen Bafa Gölü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafında yapılan yatırımlarla bir cazibe merkezi haline geldi...

Manisa Sarıgöl’e yeni yatırımlar geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’u makamında ağırladı. Ergün ve Selçuk, Sarıgöl’e yapılması planlanan projeleri görüştüler.

Gül İnşaat yeni projeleri için kesenin ağzını açtı!

Gül Proje, bu yıl hayata geçireceği iki yeni proje için 10 milyon TL’lik yatırım yapacak. Firma bir taraftan da özellikle kent merkezlerindeki dönüşüm projelerine hazırlanıyor.

Manisa Alaşehir ve Sarıgöl projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir ve Sarıgöl Belediyeleri’ni hayata geçirilecek kanalizasyon, içme suyu ve sondaj çalışmaları ile ilgili ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında projelerin ön çalışmaları tamamlandı.

Büyükçekmece Gölü villa bölgesi oluyor!

Büyükçekmece ile Beylikdüzü Kavaklı'da, Mesa-Nurol'dan Demir İnşaat’a kadar birçok markab konut üreticisi proje geliştirme yarışma girdi. Büyükçekmece Gölü havzasında, inşaat şirketleri ağırlıklı olarak villa projeleri geliştiriyor.

Urke İnşaat Basın Ekspres Yolu ve Küçükçekmece Gölü projeleri!

Urke İnşaat Basın Ekspres Yolu ve Küçükçekmece Gölü projeleri ile Avrupa yakasında iki yeni projeye imza atacak. Proje tek blok olarak tasarlandı.

Urke İnşaat Küçükçekmece Gölü ve Basın Ekspres'te proje yapacak!

Urke İnşaat, Avrupa yakasında iki yeni projeye hazırlanıyor. Urke İnşaat'ın projeleri Basın Ekspres Yolu üzerinde ve Küçükçekmece Gölü kenarında olacak. Küçükçekmece projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek...

Bafa Gölü temizliği için ekoturizm projesi uygulanacak!

Uzmanlar, Bafa Gölü ve çevresinde planlanan ekoturizmi gerçekçi bulmuyor. Yard. Doç. Dr.Erol Kesici, 'Göl suyu kirli, kokuyor. Önceliğimiz gölün temizlenmesi olmalı' dedi.

Bafa Gölü'nün çevresi turizme kazandırılacak!

Biyolojik çeşitliliğiyle dikkati çeken Bafa Gölü 'nün çevresindeki tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Bölgenin kültür turizmi destinasyonuna katkı sunacak.

Bafa Gölü turizme açılacak!

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle Bafa Gölü'nde ekolojik turizm yapılması amacıyla çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya bilim adamları, su ürünleri uzmanları, arkeolog ve sanat tarihçileri katılacak.

Büyükçekme Göl Vadisi’nde villalar 840 bin dolardan başlıyor!

1990’lı yılların ortalarında Alarko tarafından keşfedilen Alkent projeleri ile İstanbul’ un ilgisini çeken Büyükçekmece Göl Vadisi; günümüzün parlayan yıldızı. Yalçınlar Group Büyükçekme Göl Vadisi'nde fiyatlar 840 bin dolardan başlıyor.

Bafa Gölü giderek bakımsızlaşıyor!

Ekodosd Derneği Başkanı Bahattin Sürücü dernek olarak son 10 yıldır, Bafa Gölü 'nü izlediklerini belirtti. Sonuçları ile ilgili kurumlarla paylaştıklarını belirten Sürücü, Bafa 'yı anlattı;

Bafa Gölü projeleri Haberi

Bafa Gölü projeleri

Milli Parklar Genel Müdürlüğii'nünse kuşlar için tehlike arz eden türbinlerin göç dönemlerinde durdurulması şartıyla plana onay verdiği öğrenildi. Bakanlık. Ayen Enerji "nin Akbük'te orman alanında kuracağı rüzgar santrali için imar planı değişikliği yaptı. Aydın'ın Didim ilçesi ve Muğla'nın Milas ilçesi sınırlarında. 


Bafa Gölü'nün hemen güneyinde kalan arazi için uygulama imar planı teklifi, bakanlığın onayından sonra Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdüıiiiğü'nde askıya çıkarıldı. 

Akbiik Rüzgar Enerji Santrali Uygulama İmar Planı "na göre toplam kurulu gücü 10 megavvat olan beş adet rüzgar türbini kurulacak alanın tamamının. 


Orman Teşkilatı mülkiyetinde yer aldığı öğrenildi. RES için planlanan arazide inşa faaliyetlerine başlanabilmesi için bakanlıktan kesin izin ve yer tesliminin alınması gerekiyor. Plana göre ormanlık alanda. 50 metrelik kanatları taşıyacak boyuttaki TlR'Iarın geçişi için yollar oluşturulacağı da...