04 / 05 / 2024

bafra arboretum ne zaman bitecek

bafra arboretum ne zaman bitecek

Bafra Kuşçular köyünde 220 dönüm alanda yerel ve endemik, egzotik türlerin yer aldığı 18 bin adet ağaç dikilecek. Şu ana kadar 9 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirilen alanda bin 600 metre yürüyüş yolu oluşturulacak.

Bafra Fevzi Çakmak Mahallesi'ne yeni yol!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fevzi Çakmak Mahallesi Melikşah, Tuğrul Bey, Fırat Sokaklarında yapılan asfalt ve Aktekke Mahallesinde yapılan beton yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Bafra Kapalı Pazar Yeri'ne çocuk parkı inşa edildi!

Bafra'nın en kapsamlı Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı projesinde çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre düzenlemeleri kapsamında Bafra Belediyesi tarafından Kapalı Pazar Yerinin yanında Çocuk Oyun Parkının yapımı tamamlandı.

Bafra'ya ikinci köprü müjdesi!

Bafra 100 yıllık köprü sorununa neşter vuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçeye verdiği ikinci köprü müjdesi için uygun yer tespitine başladı. Başkan Yılmaz, hem Bafra hem de Çarşamba ovalarına kazandırılacak projelerin yerlerini havadan inceledi.

Samsun Bafra Karaburç Camii 16 Eylül'de açılacak!

ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Kaya Aşcı, Bafra Karaburç Mahallesi'ne yaptırdıkları caminin eşi benzeri olmayan bir mimariye sahip olduğunu söyledi.

TOKİ Samsun Bafra 2016 başvuruları!

Samsun Bafra Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 1 adet konut kurasız olarak satılıyor. Peki, TOKİ Samsun Bafra 2016 başvuruları ne zaman başlayacak?

Bafra Mehmet Akif Camii açıldı!

Bafra Balıklar Mahallesi’nde bin beşyüz kişi kapasiteli Mehmet Akif Camii'ne açılış töreni düzenlendi. Cuma namazının ardından ibadete açılan camiinin açılışa büyük katılım gerçekleşti.

Eski Bafra Devlet Hastanesi'nin yerine ne yapılacak?

Eski Bafra Devlet Hastanesi imar planı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile hastane alanı kullanımından, Belediye hizmet alanı kullanımına dönüştürülüyor.

Bafra'da Karadeniz'in en büyük arboretum çalışmaları sürüyor!

Bafra Kuşçular köyünde 220 dönüm alanda yerel ve endemik, egzotik türlerin yer aldığı 18 bin adet ağaç dikilecek. Şu ana kadar 9 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirilen alanda bin 600 metre yürüyüş yolu oluşturulacak.

Bafra Vakıf İşhanı'nın yeniden yapılması için kiracılar tahliye edildi!

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Bafra Vakıf İşhanı'nın yılıkıp yeniden yapılması için kiracıların tahliye edilmesi tartışması meclise taşındı....

Güneş Park Evleri'nde 255 bin TL'ye! Hemen teslim!

Halkalı'da hayata geçirilen Güneş Park Evleri'nde fiyatlar 255 bin TL'den başlıyor

Perakende güneşi ödülleri belli oldu!

Perakende Güneşi Ödülleri Balosu'nda emeğiyle, yüreğiyle, başarısıyla sektörü aydınlatanlar ödüllendirildi

Varyap Meridian'da Sharp güneş panelleri

Türkiye'nin ilk ve tek yüksek standartlı yeşil konut projesi olan Varyap Meridian, güneş panellerinde Form Temiz Enerji'yi tercih etti

AYT Grup Enerji'den Kütahya'ya güneş paneli fabrikası!

AYT Grup Enerji Genel Müdürü Ahmet Arslan güneş paneli fabrikasını, 2010 yılı Haziran ayında faaliyete geçireceklerini söyledi

bafra arboretum ne zaman bitecek Haberi

bafra arboretum ne zaman bitecek


Samsun’un Bafra ilçesinde Karadeniz’in en büyük arboretum çalışmaları hızla devam ediyor.


Bafra Kuşçular köyü mıntıkasında 220 dönüm alanda yerel ve endemik, egzotik türlerin yer aldığı 18 bin adet ağaç dikilecek. Şu ana kadar 9 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirilen alanda bin 600 metre yürüyüş yolu ve içerisinde suni göl oluşturulacak. 1 Mart 2013 yılında Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi’nin direktifleriyle başlatılan çalışmalar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Acar tarafından çizilen proje kapsamında hızla devam ediyor.


1 Mart 2013 tarihinde çalışmalara başladıklarını belirten Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, “Şu anda fidan dikim aşamasında fidanlarımızı dikiyoruz. Bafra’da Karadeniz Bölgesi’nde şu ana kadar yapılan ikinci ve en büyüğü alanına sahip bir arboretum olacak. Şu ana kadar buraya 150 tür getirdik...