10 / 05 / 2024

Bağbaşı Barajı

Bağbaşı Barajı

Konya’da Mavi Tünel, Bağbaşı Barajı ile Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların 904 milyon TL tutarındaki yatırımlarının açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’nın 7,5 asır öncesinde olduğu gibi bugün de bir merkez haline geldiğini belir

Konya Ovası suyla buluşacak!

Konya Ovası'nın suyla buluşmasını sağlayacak Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın açılışı, 12 Aralık'ta Ankara'da yapılacak açılış töreniyle gerçekleştirilecek...

Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı 12 Aralık'ta açılacak!

Konya Ovası'nı suyla buluşturacak ''100 yıllık rüya'' Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın açılışı, 12 Aralık'ta yapılacak

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

O ilde 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma imkanı! Belediye 13 arsayı satıyor! 

Konya ili, Çumra ilçesi, Çaybaşı, Baraj, Alibeyhüyüğü, Güvercinlik ve Büyükaşlama mahallelerinde yer alan 13 arsa 24 bin 875 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

Yusufeli Barajı nedeniyle sular altına gömülecek ilçede taşınma başlıyor. Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yeni yerleşim yerine taşınma süreci ise yazın başlayacağını açıkladı.

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde binalar yükselmeye başladı!

Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri çalışmaları kapsamında binalar yükselmeye başladı. Yusufeli taşınma süreci 2023'te tamamlanacak..

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında 2 milyon metrekarelik alanda inşa edilecek Bio İstanbul'la ilgili süreç devam ediyor. Peki projede satışlar ve inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak?

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Bağbaşı Barajı Haberi

Bağbaşı Barajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’nın 100 yıllık hayali olan Mavi Tünel, Bağbaşı Barajı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 94 milyon 85 bin TL tutarında 89 adet bina ve tesisi ile çeşitli kurum ve kuruluşların 904 milyon TL tutarındaki yatırımlarının açılışını yaptı.

Mevlana Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şeb-i Arus törenleri için 2004 yılından bu yana Konya’ya gelerek yüzlerce tesisin açılışını yaptığını belirterek teşekkür etti.


Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı ile Konya’nın 100 yıllık rüyasının gerçekleştiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Gerçekleşen bu rüyanın altında Başbakanımızın imzası var, emeği var. Konya’mız ve ülkemiz adına Başbakanımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu yatırımla Konya’mız zenginleşecek, 50 yıllık içme suyu ihtiyacı da karşılanmış olacak. Ayrıca burada...