29 / 04 / 2024

Bağcılarda kentsel yenileme

Bağcılarda kentsel yenileme

Yaklaşık 8 bin bina 24 bin de bağımsız birimin (bir binadaki daire sayısı) yenileneceğini ilçede, şu ana kadar yaklaşık 410 konutu proje kapsamında yenilenirken, 854 riskli yapı belirlendi.

Lokman Çağrıcı: Kentsel dönüşümle yeni şehir oluşturuyoruz!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 2012 Van depremlerinde yaşadıklarını belirterek “Kentsel Dönüşüm Kanunu’ndan istifade ederek sosyal dokularıyla yeni şehir oluşturmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bağcılar'da bina yıkımı davul zurna ile yapıldı!

Bağcılar'da devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamında Güneşli Mahallesindeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm yüzde 100 mutabakatla devam ediyor!

Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, Merkez, Sancaktepe ve Çınar mahallelerinin bir kısmının Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildiği ilçede, yaklaşık 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek.

Bağcılar'da bir yılda 4 bin 500 konutun kentsel dönüşüm süreci başlatılacak!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bağcılar'da bir sene içinde tam 4 bin 500 konutun dönüşüm sürecinin başlatılması planlanıyor.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm projesine yoğun ilgi: Yarısı Bizden Kampanyası

Bağcılar'da kentsel dönüşüm projesi Yarısı Bizden kampanyasına 8 bin 400 bina için oldukça yüksek sayılabilecek bir başvuru yapıldı. İşte detaylar...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Kira ve taşınma yardımları başlıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Bakan Kurum'un o açıklaması...

Bağcılar Ece Sitesi kentsel dönüşüme giriyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. İstanbul Bağcılar'da deprem riski oluşturan Ece Sitesi'ndeki 327 konut için kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 

Bağcılar Kirazlı Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bağcılar Kirazlı'da devam eden kentsel dönüşüm projesine ilişkin son durum hakkında bilgi paylaştı. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılından beri devam eden Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağırıcı, "Bağcılar’ın tamamında çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ ile olan projelerimiz var. Bu çalışmalar da devam ediyor" dedi.

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İlçede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için toplantı gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi, uzlaşma görüşmelerine başladı.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bağcılar'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüme ilişkin son bilgileri paylaştı. Kurt, "Riskli yapı ilan edilen blokların yıkımı bitmek üzere" dedi.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları devam ediyor.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Bağcılar'da başlatılan kentsel dönüşüm Asburçaklar Sitesi sakinlerini mağduriyete uğrattı. Binalarının güvenirliğinden endişe eden site sakinleri daha güvenli binalarda yaşamak isterken hukuksuz anlaşmalarla mağdur oldu. 

Bağcılarda kentsel yenileme Haberi

Bağcılarda kentsel yenileme

İstanbul’un en kalabalık nüfusuna sahip olan Bağcılar’da Kentsel Dönüşüm Projesi emin adımlarla devam ediyor. 

Bağcılarlıların destek verdiği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni yaşam alanları kurmak için yıkımlar yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katıldığı 04 Ağustos 2014 tarihindeki tören sırasında Bağcılar’daki 18 bina ile 184 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirildi. Göztepe Mahallesi Barınkent Sitesi’ndeki 7 Blok ve 5 bina olmak üzere toplam 12 bina ile 7 bin metrekarelik alanda bulunan 146 adet bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı. Yine, aynı anda telekonferans bağlantısıyla da Hürriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan 6 binadan oluşan 38 adet bağımsız birimin yıkımı yapıldı. Her bağımsız birime 1 kapalı otoparklı ve asansörlü konut inşa edilecek, yüzde 65’lik bölüm de yeşil alan olarak düzenlenecek. Yine...