05 / 05 / 2024

Bağımsız bölüm toplam net alanı

Bağımsız bölüm toplam net alanı

Bağımsız bölüm net alanı nedir? Bağımsız bölüm toplam net alanı nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın ruhsatı alındı! 111 bağımsız bölüm geliyor! 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın yapı ruhsatını aldı. Yapı ruhsatı projede yer alan 52 adet konut ve 59 adet ticari üniteden oluşan toplam 111 adet bağımsız bölümü kapsıyor...

Özderici GYO Nuvo Dragos'taki 434 adet bağımsız bölümün kira geliri yüzde 95 sınırını aştı!

Özderici GYO Nuvo Dragos projesindeki 434 adet bağımsız bölümün yıllık toplam kira gelirinin yüzde 95 sınırının üstünde kaldığı görüldü. 

Metrolife'taki 245 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Sinpaş GYO, Metrolife projesinde yer alan 245 adet bağımsız bölüme ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki projedeki 245 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu? 

Sinpaş Altınoran'daki 156 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Sinpaş Altınoran projesindeki 156 adet bağımsız bölümün deeğri 399 milyon 290 bin TL olarak belirlenirken, aylık kira değerleri toplamı 1 milyon 704 bin 671 TL oldu. 

Nurol Tower'daki 130 bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Nurol Tower'daki 130 bağımsız bölümün değeri belli oldu. İşte Nurol Tower projesindeki 130 adet bağımsız bölümün değerleme raporu...

Nurol Life'taki 37 bağımsız bölümün değeri belli oldu! 

Nurol Life'taki 37 bağımsız bölümün değeri belli oldu. İşte Nurol Life projesindeki 37 adet bağımsız bölümün değerleme raporu...

Mistral İzmir projesindeki 132 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Mistral İzmir projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Mistral İzmir projesindeki 132 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Koray GYO'nun Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

Koray GYO'nun Ankara Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün KDV hariç pazar değeri 48 milyon 645 bin 827 TL, KDV dahil pazar değeri 57 milyon 402 bin 76 TL olarak belirlendi. 

İş İstanbul 34'teki 26 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO, İş İstanbul 34 plazadaki 26 adet bağımsız bölümün değerleme raporunu yayınladı. Peki İş İstanbul 34 plazadaki 26 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Bulvar 216 AVM'deki 43 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO portföyündeki Bulvar 216 AVM'deki yer alan 43 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

34 Portall Plaza'daki 7 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO portföyündeki 34 Portall Plaza'da yer alan 7 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Transform Fikirtepe'deki 30 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Vakıf GYO Transform Fikirtepe projesindeki 30 adet bağımsız bölümün KDV hariç değeri 55 milyon TL, KDV dahil değeri ise 55 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.

Bağımsız bölüm toplam net alanı Haberi

Bağımsız bölüm toplam net alanı

Bağımsız bölüm net alanı nedir?

Bir bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan, "bağımsız bölüm net alanı" olarak ifade ediliyor. Söz konusu alanın hesaplamaları ve tanımlamaları ile ilgili hükümlere Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer veriliyor. Peki buna göre "Bağımsız bölüm net alanı nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bağımsız bölüm net alanı tanımlamasına, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 14. maddesinin 41. fıkrasında yer veriliyor. Buna göre;


41- Bağımsız Bölüm Net Alanı

Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alandır. Bu alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası,...