01 / 05 / 2024

Bağlar metruk yapı yıkım

Bağlar metruk yapı yıkım

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Şehirleşmenin etkisiyle 'Gesi Bağları' sadece türkülerde kalacak! Üzüm bağları yapılaşmaya ve betonlaşmaya terk edildi

Türkülere konu olan, Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesi'nde yetiştirilen Gesi Bağları kentte artan şehirleşmenin etkisiyle yok olma noktasına geldi. 

İşçi başına 500 TL verilecek! Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu asgari ücret desteği ile ilgili genelge yayımladı. Genelgeye göre asgari ücret desteği ile işçi başına 500 TL verilecek. Peki  Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak? İşte asgari ücret desteği ile ilgili ayrıntılar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Deprem bağışları vergiyi etkiliyor mu? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı

Türkiye Tek Yürek Kampanyası’nda yapılan bağışların vergiden düştüğü yönündeki iddialara Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Peki Deprem bağışları vergiyi etkiliyor mu?

TOKİ Gaziantep'te kaç konut yapacak? Başvurular nereye yapılacak? Kimler başvuru yapabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dar gelirli vatandaşlar için açıkladığı konut projelerinden biri de Gaziantep'te yapılacak. Peki TOKİ Gaziantep konut sayısı belli oldu mu? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar...

Başlar Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Başlar Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Can Baş tarafından kuruldu.

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Diyarbakır Bağlar'da kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar İlçesi’nde bulunan kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

TOKİ Isparta Bağlar 142 konut ihalesi bugün!

Isparta ili Eğirdir ilçesi Bağlar mahallesi 142 adet konut ve 1 adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Diyarbakır Bağlar'da yapılar alarm veriyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde 275 bin vatandaşın yaşadığı eski Bağlar bölgesinde bulunan yapıların yüzde 85’inin mühendislik hizmetinden yoksun olduğu, olası bir deprem veya afette ciddi risk oluşturacağı belirtildi.

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

Ankara Şirindere'deki metruk yapılar yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şirindere'de bulunan metruk yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Turan Hançerli: Avcılar'ın yapı stoku yenilenmeli!

Avcılar'ın yapı stokunun eski olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Turan Hançerli, olası bir depreme hazırlıklı olmak için binaların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Bağlar metruk yapı yıkım Haberi

Bağlar metruk yapı yıkım

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla beraber, Bağlar ilçesinde oturan vatandaşlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini tahliye etti. Ulusalses'te yer alan habere göre; boşaltılan evler zamanla uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelince mahalleli, gece saatlerinde dışarı çıkamaz oldu. Duruma el koyan Bağlar Belediyesi, tespit ettiği 250 metruk yapı için yıkım kararı aldı. Yıkımları başlayan yapıların yerine ise sosyal yaşam alanları inşa edilecek.

Diyarbakır'da yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla beraber Bağlar'da vatandaşların terk ettiği gecekondu evleri, zamanla uyuşturucu bağımlılarının meskeni oldu. Fuhuş ve benzeri amaçlar için de kullanılan binalar nedeniyle mahalleli, geceleri dışarı çıkamaz oldu. Bu durumda Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi. Yıkımları tamamlanan yapıların yerine park ve oyun alanı gibi sosyal yaşam alanları yapılacak.

Bağlar Belediyesi İmar İşleri...