05 / 05 / 2024

Bağyurdu Enerji Yolu projesi destek

Bağyurdu Enerji Yolu projesi destek

BAYOSB, İzmir Kalkınma Ajansı'nın Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'ndan toplam bütçesi 3 milyon lira olan Enerji Yolu projesi için 1.5 milyon liralık mali destek almaya hak kazandı.

Enerji krizine yeni tedbirler geldi!  Vergilendirmeye gidiliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan enerji krizi Avrupa’da kendini hissettirmeye devam ediyor. Belçika yeni tedbirler aldı…

Prof. Dr. Selva Demiralp: Kriz derinleşecek başka bir yolu yok

Türkiye’nin temerrüt riskini, yani iflas riskini gösteren 5 yıllık CDS yani Kredi Temerrüt Takas Oranı, tam 836 baz puana çıktı. Ali Babacan, CDS'nin 900’e ulaştığını bu işin şakasının olmadığını açıklamıştı. Benzer bir açıklamayı Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp da yaptı.

Vatandaşa müjdeli haber! Elektrikte yeni düzenleme!

Sıcak hava ve kuraklık sebebiyle meskenlerde artan elektrik tüketim talebinin üretimden fazla olmasında dolayı sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) vatandaşın bu mağduriyetini gidermek için yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul hangi avantajları kazanacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Süveyş’te karaya oturan gemiden sonra Avrupa ve Asya’yı bağlayan ticaret yolu Orta Koridor’un öneminin bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekti. Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul, Orta Koridor’daki varlığımızı ve hakimiyetimizi artıracak” dedi.

O belgesi olmayan binalara iskan verilmiyor!

Yeni binalar için 2011’den bu yana uygulanmaya başlanan enerji kimlik belgesinde geçen yıl itibarıyla 1 milyon 206 bin binaya ulaşıldı. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalara belediyeler iskân vermiyor.

Akmerkez GYO'nun istinaf başvurusu reddedildi!

Akmerkez GYO'nun davanın reddine ilişkin Mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun, temyiz yolu açık olmak üzere, şirket lehine esastan reddine karar verildi.  

Akiş GYO'nun sorumluluk davasında yeni karar!

Akiş GYO, şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davasının reddine ilişkin mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun, temyiz yolu açık olmak üzere esastan reddine karar verdi. 

Hotel Les Ottomans'ın satış ihalesi 17 Aralık'ta!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal ile ilgili kulis sayfalarımızda aralıklarla haberler aktarıyoruz. Aysal'ın işeri uzunca bir süredir kötü gidiyor. Bu yılın başında enerji şirketi Yeni Elektrik Üretim A.Ş. iflas etmişti. Aysal'a ait Unit'in bu şirketteki payı yüzde 60'tı.

Alanya’daki tali yoluna kendi tapusunu astı!

Alanya’da A.S. adlı kadın, çevreyoluna bağlanan tali yolu, kendi mülkü olduğunu iddia ederek tel çit çekip kapattı. Otobüsler halka ulaşamadı. Alternatif yol yapımı için çalışmalarda bulunuldu.

Mustafa Yolbulan: Hedef 2023'e kadar 18 bin kilometre demir yolu ağına ulaşmak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedefleri doğrultusunda başlattığı demir yolu çalışmalarına hız verildi…

Başkentte 'Bisiklet Yolu Projesi' için ilk kazma vuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde hayata geçirmeyi planladığı 9 etaptan oluşacak 53,6 kilometre uzunluğuna sahip "Bisiklet Yolu Projesi" için ilk kazma vuruldu.

İzmir Bağyurdu OSB'ye 20 yeni fabrika yatırımı!

İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), Başkanı Aydın Telseren, 2020 yılı içinde 20 fabrikanın temelini atacaklarını söyledi ve sanayiciye yatırım çağrısında bulundu.

Mahall Bomonti İzmir’den dört 4’lük yeni yıl kampanyası!

Başta enerji ve inşaat sektörü olmak üzere Türkiye’nin en güçlü grupları arasında yer alan Türkerler Holding’in, Mahall Bomonti İzmir projesinde dört 4’lük yeni yıl kampanyası başladı.

Bağyurdu Enerji Yolu projesi destek Haberi

Bağyurdu Enerji Yolu projesi destek


Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'ndan toplam bütçesi 3 milyon lira olan Enerji Yolu projesi için 1.5 milyon liralık mali destek almaya hak kazandı. BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, "İki yıldır enerji sorunumuzu çözmek için TEİAŞ ile hareket ediyoruz. TEİAŞ'a yer tahsis ederek bölgede, indirici merkez kuruldu. TEİAŞ bu merkez için yaklaşık 10 milyon TL yatırım yaptı. Enerji Yolu projemizle de bölgede enerji iletimini sağlamak için gerekli olan boru hatları, elektrik kabloları ve yol temelleri, beton yol inşaatları yapılacak. 3 milyon TL bütçeli bu yatırımın 1.5 milyon TL'si İZKA tarafından karşılanacak. Bu proje ile kurulan indirici merkez ile OSB'nin bağlantısı sağlanmış olacak. OSB ile birlikte Turgutlu...