02 / 05 / 2024

Bahçelievler kaçak yapı yıkımı

Bahçelievler kaçak yapı yıkımı

Bahçelievler Belediyesi, sınırlarında yer alan kaçak yapıların yıkım işini 30 Aralık 2014 tarihinde saat 11.00 'de ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 240 günde tamamlanacak.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Sur'daki kaçak yapılar kaldırıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sur İlçesindeki Millet Bahçesi’nde bulunan ve görüntü kirliliğine sebep olan kaçak yapıları kaldırdı.

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

Silivri'de hobi bahçelerinde yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Tarım ya da hayvancılık yapmak amacıyla alınan ya da kiralanan tarım arazileri üzerine bir gecede yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Silivri'deki ormanda saklı kalmış 21 dönümlük alandaki bir yapı da geçen hafta, 2'inci katı çıkılırken yıkıldı.

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Edirne'de 1. Murat Mahallesi'ndeki kaçak yapılar yıkıldı!

Edirne 1. Murat Mahallesi'ndeki çay bahçesine gelen Edirne Belediyesi ekipleri, kaçak yapının çevresine güvenlik şeridi çektikten sonra yıkımı gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediyesi Uludağ'daki kaçak yapıları yıkıyor!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ'ın eteklerindeki ormanlık alanlara inşa edilmiş olan kaçak çay bahçelerini yıktı. Özellikle dağ yöresindeki kaçak yapılaşmaya 'dur' demek için düğmeye bastı.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

Bahçelievler kaçak yapı yıkımı Haberi

Bahçelievler kaçak yapı yıkımı

Bahçelievler Belediyesi, sınırlarında yer alan kaçak yapıların yıkım işini ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 240 günde tamamlanacak. 


İhalesi; Encümen Salonu Şirinevler Mahallesi Barbaros Caddesi Bahçelievler'de 30 Aralık 2014 tarihinde saat 11.00'de açık ihale usulü ile yapılacak. 


İHALE İLANI:


2014/169952 BELEDİYE BAŞKANLIĞI - Evrak No: 21554


BİNA YIKIM İŞİ YAPTIRILACAKTIR


BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MUDURLUGU


Bahçelievler Sınırları Dahilinde Kaçak veya Proje Eklerine Aykırı Yapılmış Yapıların Yıkım işi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.


İhale Kayıt Numarası : 2014/169952


1-İdarenin


a) Adresi: ÇOBANÇEŞME MAH.SANAYİ CAD.NO:48 B AH ÇELİEVLER/İ STAN BUL


b) Telefon ve faks numarası:2124843800- 2126521093


c) Elektronik Posta Adresi: [email protected]


ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu yapım işinin


a) Niteliği, türü ve...