01 / 05 / 2024

Bahçeşehir Göleti imar

Bahçeşehir Göleti imar

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bahçeşehir Göleti’yle ilgili tartışmalara cevap verdi. Uysal, ‘Gölete beton atmak için kafayı sıyırmak gerek. Kafayı sıyırmadım, Gölet alanında dokuyu bozan bir müdahale yok'' diye konuştu.

Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası düzenlendi!

Satışı yargıya taşınan Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası düzenlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri "Anneler Günü'nde, Gölet Park ve Doğa Ana'ya Sahip çıkıyoruz etkinliğimizi başlattık ve devam edeceğiz" dedi.

BADER'den Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası!

Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası başlatıyor. BADER yaptığı açıklamada "Bahçeşehir Göleti'nin satılarak, kullanımının özel mülkiyete geçmesine, betonlaşmasına ve ticari alanlara dönüşmesine karşıyız" dedi.

Bahçeşehir Göleti imara açıldı!

Yeşil dokusuyla bölge halkının nefes aldığı butik bir yaşam alanı ofarak İstanbul'un gözde yerleşim semtlerinden olan Bahçeşehir harika doğası ile göz kamaştıran simge göletinin imara açılması ile şaşkınlık içersinde...

Bahçeşehir Göleti imar planı değişikliği iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bahçeşehir'deki göletin çevresinde ticaret ve konut yapılmasını öngören imar planı değişikliğini iptal etti...

Bahçeşehir Göleti imar değişikliği tepkiye neden oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bahçeşehir Gölet alanındaki imar planı değişikliği tepki gördü...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Bahçeşehir Gölet projesinde Danıştay'dan yeni karar!

İmar planları ve ruhsatları mahkeme kararıyla iptal edilen Bahçeşehir Gölet projesi için belediye başkanına tanınan satış yetkisi kararına ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi.

Bahçeşehir Gölet projesinin ruhsat iptaline yapılan itirazlar reddedildi!

Başakşehir Belediyesi'ne ait olan “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” fonksiyonundaki Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi'nde gölet bölgesindeki projeyle ilgili senelerdir devam eden davalarda yeni bir karar daha alındı. 

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Özgür Karabat'tan Bahçeşehir gölet ruhsatları iptaline ilişkin açıklama!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bahçeşehir Gölet bölgesinde mahkeme kararıyla iptal edilen dükkan ruhsatlarının yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kapsadığını belirtti.

Bahçeşehir gölet projesinin ruhsatları iptal edildi!

İstanbul'da senelerdir gündemden düşmeyen Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis projesinin ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Bahçeşehir Göleti'nin imar planları iptal edildi!

Bahçeşehir Gölet bölgesine kafeteryalar, mağazalar halkın ve kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen inşa edildi. Mahkeme iptal kararını çok geç verdi...

Bilirkişi raporunda Bahçeşehir Göleti'ndeki inşaat ticari amaç için yapılıyor denildi!

İstanbul Bahçeşehir Gölet’teki parsellere dair imar planının iptali davasında bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Raporda, dava konusu planlarda önerilen ticaret alanlarının kar amaçlı ticari faaliyete dönüştüğü açıklandı.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat ruhsatı iptal edildi!

Yıllardır tartışma konusu olan Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis inşaatının ruhsatları mahkeme kararı ile iptal edildi.

Bahçeşehir Gölet projesinde son durum!

Bahçeşehir Gölet’inin hemen yanında inşatına başlanılan Bahçeşehir Park AVM'ye 3 bin metrekarelik Survivor parkuru yapılacak. 1 milyon dolarlık parkurla ziyaretçi sayısının daha da artması bekleniyor.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat durdurulmalı!

Bahçeşehir-Ispartakule ve Boğazköy halkının ellerinden alınan spor ve park kamu alanları için sürdürdükleri mücadelede haklılıkları bir kez daha Danıştay 13.Daire Mahkemesince onandı. 

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları doğal yaşamı etkiledi!

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları nedeniyle çevredeki doğal yaşam etkilendi. Bölgede yuvası olan oluklu kertenkeleler, sokaklara çıkmaya başladı.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu imar planı tadilatı askıda!

Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Raylı Sistem Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Bahçeşehir Göleti imar Haberi

Bahçeşehir Göleti imar

Habertürk Gazetesi yazarı olan Esra Boğazlıyan, Gölet Genişletme Projesi ile ile ilgili Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile konuştu. İşte Boğazlıyan'ın o yazısı...


Bahçeşehir Göleti, tam iki yıldır tartışılıyor malum... Başakşehir Belediyesi’nin 2015’te başlattığı ‘Gölet Genişletme Projesi’ çevre sakinlerinin tepkisini çekmiş, ortalık karışmıştı hatırlarsanız. ‘Yeşil alanların betonlaştırılmasını istemiyoruz’ diyen Bahçeşehirliler, projeyi yargıya taşırken Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’la röportaj yapmış ve ‘Gölet’i betonlaştırıyor musunuz?’ diye sormuştum. Başkan Uysal da ‘Gölet’e beton atmak için kafayı sıyırmış olmak gerek. Bu projenin mevcut gölet alanıyla ilgisi yok. Yaklaşık bir kilometre ötedeki atıl alanı halkın kullanımına açmak için bir proje geliştirdik. Ağaç kesmiyoruz, yeşili katletmiyoruz’ demişti. Fakat Başkan’ın açıklamaları Bahçeşehirlileri sakinleştirmeye yetmedi, konu yargıya taşındı.


‘DOKU BOZULMUYOR’


Geçen sürede çeşitli yargı kararları alındı. En son Danıştay’ın...