06 / 05 / 2024

bakan kirişçi

bakan kirişçi

Bakan Kirişçi, bu yıl şeker pancarı alımlarında yüzde 245 artış yapıldığını söyledi. Zor günlerden geçen çiftçilerin yanında olduğunu söyleyen Kirişçi, çiftçilerimizi memnun edecek her fedakarlığı ve çalışmayı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Bakan Kirişci'den müjde! Türkiye'den rekor ihracat!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022'nin ilk 8 ayında tarım ürünleri ihracatının 21,5 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı! 

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı!  Vahit Kirişci, hububat desteğine ilişkin açıklamalarında; Mazotta 22 TL olan desteğin 75 TL, gübrede 20 TL olan desteğin ise 46 TL'ye yükseldiğini belirtti.

Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? 14 Mayıs 2022 tarihinde Bakan Kirişçi'den açıklama geldi

Tarımsal destek ödemeleri vatandaşların araştırma konusu haline gelmeye devam ediyor. Yaz dönemine yaklaştığımız bu günlerde hasat öncesi tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor. Peki Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? Bakan Vahit Kirişci detayları paylaştı...

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz'u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve Temmuz ayını işaret etti. İşte emeklilerin beklediği o açıklama...

Bakan Vedat Işıkhan emekli ikramiyeleri için tarih verdi! İkramiyeler işte bu tarihte yatırılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada milyonlarca emekli tarafından beklenen 3 bin Türk Lirası bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaş işe yerleştirildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile 2002 senesinden bugüne kadar 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret açıklaması! 9 gün sonra asgari ücrette dananın kuyruğu kopacak! İşte o planlama...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmaları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Işıkhan zam için Aralık ayını işaret etti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Aralık ayını işaret eden Bakan Işıkhan çalışanları enflasyona ezdirmemeyi ilke edindiklerini belirtti.

Son dakika: Bakan Işıkhan 2024 yılı yeni asgari ücret için resmen tarih verdi! İşte o tarih ve konuşulan yeni rakamlar..

Milyonlarca kalemi etkileyecek asgari ücret zammı için tahminler gelmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yeni asgari ücret için resmen tarih verdi. İşte detaylar...

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın 'bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklendiği açıklandı.

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacaklarını söyledi. Işıkhan, “İş gücü piyasalarını, istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Memur zammı için son gün! Bakan müjdeyi verdi: Zam için gözler Erdoğan'da! 

Memur ve memur emeklisinin zam oranını belirleyecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, yarın son kez toplanacak. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan en son yaptığı açıklamada "Memur zammında yarın süreç sonlanacak, takdir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olacak" dedi.

Milyonlarca memura ve emekliye müjde! Bakan Işıkhan açıkladı

Enflasyon nedeniyle sıkıntılı günler geçiren milyonlarca emekli ve memura Bakan Vedat Işıkhan'dan müjdeli haber geldi. Bakan Işıkhan ocak ayını işaret etti.

Bakan Işıkhan, Ocak 2024 memur zam oranını açıkladı! Memurlar şimdi bakın! İşte o rakam...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu toplu sözleşme sürecinde son noktayı koydu. Işıkhan, tüm kamu görevlilerine Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

En düşük emekli maaşında hesaplar baştan sona değişti! Emekliye ek zam ne zaman gelecek? Emekliler acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylıklarına yeni düzenleme yapılacağı yönünde mesaj vermişti. Peki emekli aylıklarına bir ara zam olur mu? En düşük emekli aylığı için öngörüler neler? İşte detaylar...

bakan kirişçi Haberi

bakan kirişçi


Bakan Kirişci, Kars Şeker Pancarı Alım Kampanyası Töreni'nde yaptığı konuşmada, şekerin stratejik ürünler arasında yer alması sebebiyle şeker pancarı üretiminin, ülke açısından daha da önem kazandığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıl şeker pancarı alım fiyatının yüzde 245 artışla ton başına 1450 lira olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin, şeker pancarından yapılan şeker üretiminde yaklaşık 2,5 milyon ton yıllık üretimi ile dünyada beşinci sırada, Avrupa’daki sıralamada ise dördüncü sırada yer aldığını belirten Kirişci, sözlerine şöyle devam etti:

"Şeker üretiminde arz güvenliğimizi sağlayan bir seviyede duruyoruz. Şekerpancarı üretiminin en önemli unsuru olan tohum, ülkemizde üretilmekle birlikte, ebeveyn hatlar ithal edilmektedir.”

Devamında Bakan Kirişçi: “Sertifikalı kademede şeker pancarı tohumu üretim miktarı 2021 yılında 2 bin 122 tona erişmektedir. Şeker pancarı tohumu üretiminde yeterlilik oranımız...