05 / 05 / 2024

bakanlık hasar tespit çalışmaları 

bakanlık hasar tespit çalışmaları 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, depremlerden etkilenen 9 şehirde başlatılan hasar tespit çalışmaları sona erdi. Bakanlık, afet konutu dönüşüm çalışmaları ve rezerv konut uygulamaları dahilinde, Elazığ'da 19 bin 591, Malatya'da ise 4 bin 448 konut inşa edecek...

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Rize'de 1039 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekipleri tarafından, yaşanan sel felaketleriyle gündeme gelen Rize'de toplam 1039 binada hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Artvin Yusufeli'nde 193 bağımsız bölümde hasar tespit edildi!

Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde, 52'si konut, diğerleri de ahır, samanlık, dükkan ve okula ait bir eklenti olmak üzere 193 bağımsız bölümde hasar tespit edildi.

İzmir'de 109 bin 921 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar 109 bin 921 binada 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır" dedi.

İzmir'de 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de şu ana kadar 22 bin binada, 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek, ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayısının 180 olduğunu açıkladı.

İBB hasar tespit ekibi İzmir'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama ve kurtarma ekipleri görevlerini tamamlayıp geri dönme hazırlığı yaparken, depremin meydana getirdiği hasar tespit çalışmalarına katılmak amacıyla, 20 kişilik teknik ekip ve 10 araçlık yeni bir çalışma grubu da İzmir’e gitti. 

İzmir'de hasar tespit edildi! Bakanlık açıkladı!

İzmir'de yaşanan 6.6'lık deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca bölgede hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yapılan araştırmalar sonrasında İzmir genelindeki son durum csb.gov.tr tarafından paylaşıldı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında hasar tespit çalışması başladı! 

İzmir'de meydana gelen depremde, İzmir Büyükşehir Belediye binasında sıva çatlağı ve alçı dökülmeleri meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarının başladığı binada, 2 bine yakın personelin binaya girişi yasaklandı. 

İzmir'de 2 bin 234 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

Murat Kurum: 1 hafta içinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum İzmir'deki depremin ardından muhtarlarla bir araya geldi. Kurum, "Bir hafta 10 gün içerisinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız'' dedi.

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası meclis gündeminde!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar planı değişikliklerinde değer artışı bakanlık ve belediyelere ödenecek!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''İmar planı değişikliklerinde ortaya çıkacak değer artışı artık bakanlık ve belediyelere ödenecek'' konulu yazısını kaleme aldı. 

bakanlık hasar tespit çalışmaları  Haberi

bakanlık hasar tespit çalışmaları 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depremlerden etkilenen 9 şehirdeki 222 bin binada hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, 25 bin dilekçeden oluşan hasar tespit itirazlarını da değerlendirdi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depremlerden etkilenen 9 şehirdeki 222 bin binada hasar tespit çalışmalarını bitirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bakanlık, depremden etkilenen şehirlerde oturan ailelerin yaralarını hızlı şekilde sarmak amacıyla çalışmalarıa aralıksız devam ediyor. 

Elazığ, Malatya, Van, Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Tunceli, Manisa ve Şanlıurfa'da binden fazla personel ile çalışma yürüten ekipler, 1 milyon civarında bağımsız bölümün olduğu ve yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı 222 bin binada, hasar tespit çalışmasını bitirdi. 

İtiraz süreci sürüyor

Hasar tespit itirazlarını değerlendiren ekipler, bugüne kadar 10 bin 291 yapıyı ilgilendiren yaklaşık 25 bin dilekçeyi incelemeye aldı. Bunun yanı sıra zemin etüt...