03 / 05 / 2024

bakanlık İstanbul Sur-u Sultaniyi restore mi edecek

bakanlık İstanbul Sur-u Sultaniyi restore mi edecek

Kültür Bakanlığı’ndan İstanbul Surları için mega proje! Roma İmparatorluğu döneminden kalan 22 km’lik surlar restore edilecek. Çalışmalara Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra inşa ettirdiği “Sur-u Sultani”den başlanacak.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Bakanlık müjdeyi verdi! Uçak biletleri artık indirimli olacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Bakanlık ve Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma sağlandı. Artık uçak biletleri indirimli olacak. İşte detaylar!

Evcil hayvanı olanlar dikkat! 1.634 lira para cezası uygulanacak! Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanlara mikroçip takılıp kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulaması için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu açıkladı. İşte detaylar…

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Belediye taşınmazlarından borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı TBMM'de!

2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş dönemde İBB’nin AKP’li ilçe belediyelerinden aldığı 13 adet parselin alınma sebebini araştırmak için harekete geçmişti. Bu amaçla 13 dosya açılmıştı, o dosyalar bakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. 

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Bakanlık bünyesine inşaat işçisi alımlarının yapılması istemi mecliste!

Bakanlık bünyesine çevre, inşaat, jeoloji, harita, makine, maden ve endüstri mühendisi ile şehir plancısı alımlarının yapılması istemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Bakanlık tarafından kiralanan binalar ve yurt binaları TBMM'de!

Teknik şartnamedeki standartları taşımadığı halde Bakanlık tarafından kiralanan binalar ve yurt binalarının Deprem Yönetmeliği'ne uygunluğu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası meclis gündeminde!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

bakanlık İstanbul Sur-u Sultaniyi restore mi edecek Haberi

bakanlık İstanbul Sur-u Sultaniyi restore mi edecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünya tarihinde sadece Fatih Sultan Mehmet’in geçmeyi başardığı, 1600 yıllık İstanbul Surları’nın restorasyonu için hazırladığı mega projeyi başlatıyor. Doğu Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen 22 kilometre uzunluğundaki surlar ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra Topkapı Sarayı ile yaptırdığı 4 km'lik “Sur-u Sultani” aslına uygun restore edilecek. 

Arkeolog ve tarihçilerin de içinde yer aldığı özel ekip, Fatih’in 1478'de yaptırdığı “Sur-u Sultani” surlarını, inşa edildiği dönemde kullanılan malzemelerle restore ederek yeniden eski ihtişamına kavuşturacak. 


Bir yıl içinde bitecek

“Sur-u Sultani” surlarını tarihi dokusu korunarak ayağa kaldıracak proje, bu ay başlatılacak ve bir yıl sürecek titiz bir çalışmayla tamamlanacak. “Sur-u Sultani” surları için hazırlanan proje, rölöve, restitüsyon ve restorasyon olmak üzere 3 etapta gerçekleşecek. 


KADEMELİ OLARAK SÜRECEK

Bu proje tamamlandıktan sonra İstanbul...