02 / 05 / 2024

Balıkesir Altınoluk Antandros Kültür Parkı

Balıkesir Altınoluk Antandros Kültür Parkı

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi imarlı arsa satacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Balıkesir Büyükşehir tam beş adet arsa satıyor! 6 taksitle arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül'de yer alan beş adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların satış ihalesi 1 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

Emlak Konut GYO Balıkesir projesi için 825 milyon TL'lik sözleşme!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen Balıkesir Altıeylül Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Balıkesir Altıeylül’de 3 bin 750 konut inşa edecek! Tüm detaylarıyla TOKİ Balıkesir!

Türkiye’nin aylardır merakla beklediği TOKİ Balıkesir 2022 sosyal konut projesinin tüm detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir Altıeylül projesinde toplam kaç konut inşa edilecek? TOKİ Balıkesir Altıeylül 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

Emlak Konut GYO Balıkesir projesinin ruhsatını aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Balıkesir Altıeylül projesinin ruhsatını aldığını belirtti. 

Balıkesir Belediyesi arsa, pasaj, dinlenme kampı satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül, Bandırma ve Edremit'te yer alan arsa, pasaj, dinlenme kampı için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Balıkesir Altıeylül parsellerinin değeri ne kadar? 

Emlak Konut GYO Balıkesir Altıeylül  parsellerinin değeri belli oldu. İşte Emlak Konut GYO'nun Balıkesir Altıeylül parsellerinin değeri...

Balıkesir Altıeylül'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Balıkesir 2. İcra Dairesi, Balıkesir Altıeylül'de yer alan fabrikayı 15 milyon 672 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Balıkesir'de 206.5 milyon TL'ye dinlenme kampı ve arsa!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Edremit ve Altıeylül'de yer alan arsa ve 30 tesisli dinlenme kampını 206 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Balıkesir'de 52.5 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Altıeylül ve Bandırma ilçelerinde yer alan 2 gayrimenkulü toplam 52 milyon 500 bin TL muhammen bedelle satışa sundu.

TOKİ Balıkesir Altıeylül projesi bugün ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül projesinde yer alan 726 adet konutun ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ Balıkesir Altıeylül 570 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir Altıeylül Gaziosmanpaşa 570 konut ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ Balıkesir Altıeylül 506 konut ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül Gaziosmanpaşa'da 506 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

Balıkesir Altınoluk Antandros Kültür Parkı Haberi

Balıkesir Altınoluk Antandros Kültür Parkı

Edremit Belediyesi tarafından yapılan anket ile park yapılmasına karar verilen Altınoluk Belediye hizmet binası yanındaki alanda Altınoluk Mahallesi içeresinde yer alan tarihi Antandros antik kenti ile ilişkilendirilerek tematik bir park alanı oluşturuluyor.



Edremit Belediyesi Kentsel Tasarım birimince hazırlanan proje uyarınca Antandros Kenti arkeolojik kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat’ın katkılarıyla park alanının kurgusal hikayesi belirlenerek,  M.Ö. 1200′lü yıllarda Akhalar ile Troialılar arasında çıkan savaş sonrasında yıkılan Troia kentinden kaçan Aeneas ve yanındakilerin bir Phryg yerleşimi olan ve İda Dağı eteklerinde bulunan Antandros’a gelişi ve oradan İtalya’ya yolculuklarını ve Aeneas’ın soyundan olanların Roma İmparatorluğu’nun kuruluş süreci anlatılacak. Bu kapsamda Truva’dan kaçış, Aeneas’ın babası ve çocuğunu taşıdığı sahnenin heykel çalışması ile Antandros’a gelişi kazı çalışmalarında ortaya çıkan mozaiklerle İtalya’ya gidiş ise...