06 / 05 / 2024

Balıkesir bina yıkımları

Balıkesir bina yıkımları

Balıkesir'de 34 senedir 18.02 bölgesinde 34 senedir çözülemeyen mülkiyet sorunlarında mutlu sona ulaşılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bölgede bulunan hak sahiplerine tapularını teslim etti.

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii Meydan projesinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de 5 bin 100 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı: 128 odalı yeni otel geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karaseli ilçesine 128 oda kapasiteli otel projesi için harekete geçti. Otelde 72 standart oda ve 56 suit oda ile toplam 128 oda yer alacak.

Balıkesir Büyükşehir 4 taksitle konut imarlı 4 arsa satacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Karesi'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar konut imarlı olarak belirtildi.

Balıkesir Büyükşehir iki taksitle tam 5 arsa satacak! İmarlı arsalar için bu tarihe dikkat!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir'de yer alan 5 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 21 Haziran tarihinde yapılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi imarlı arsa satacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Balıkesir Büyükşehir tam beş adet arsa satıyor! 6 taksitle arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül'de yer alan beş adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların satış ihalesi 1 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Balıkesir Belediyesi'nden büyük fırsat! Edremit'te 3 taksitle iki arsa satacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Edremit Narlı Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı 3 taksitle satışa çıkardı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi konut ve ticaret alanı imarlı 4 arsa satıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Karesi'de yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. 

Balıkesir'de yüzde 25 peşin ve 3 taksit imkanıyla satılık 4 arsa fırsatı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, büyüklükleri 5 bin 255 ile 8 bin 123 metrekare arasında değişen 4 arsayı yüzde 25 peşin ve 3 taksit imkanıyla satıyor...

Balıkesir'de 52.5 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Altıeylül ve Bandırma ilçelerinde yer alan 2 gayrimenkulü toplam 52 milyon 500 bin TL muhammen bedelle satışa sundu.

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Balıkesir bina yıkımları Haberi

Balıkesir bina yıkımları

1986 senesinde Bayındırlık Bakanlığı tarafından imara açılan ve mülkiyet sorunu ortadan kaldırılmayan  18.02 bölgesinde mutlu sona ulaşıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre;  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 35 senedir yaşanan problemi ortadan kaldırdı. Planların askıya çıkma işlemlerinin son bulmasıyla ile beraber bölgede yer sahibi olan vatandaşlara tapu teslimleri yapıldı. 

20 şehir inşa edilecek

20 ilçe içerisinde benzer sorunların yaşandığını ve sorunların çözüldüğünü dile getiren “Şehrimizin birikmiş tüm sorunlarını istişare kültürü ile bir araya gelip ortak akılda buluşarak çözüyoruz. Tapuların ardından Karesi ve Altıeylül belediyelerimizle gerekli hazırlıkları kısa süre içerisinde tamamlayarak ruhsat verir hale geleceğiz. Bizim çözüm tarafında olan dönem olacağız, Balıkesir’in önünü fersah fersah açıp diğer illerin...