05 / 05 / 2024

Balıkesir-Çanakkale İmar Planı kimyacı alanı

Balıkesir-Çanakkale İmar Planı kimyacı alanı

Balıkesir - Çanakkale İmar Planı'nda sanayi için 48 bin dönüm yer ayrıldı. Kimyacılar bölgede 30 bin dönüme özel ihtisas bölgesi kuracak. Toplamda ayrılan alan dolduğunda Türkiye'nin en büyük endüstri bölgelerinden biri ortaya çıkacak.

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.

2023 TOKİ Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik e-Devlet kura sonuçları! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 26 Nisan 2023 yarihinde TOKİ arsa heyecanı Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Bilecek'te devam etti. Kuralar canlı yayında ve noter huzurunda çekildi. Peki, TOKİ arsa kura sonuçları açıklandı mı? İsim listesi belli oldu mu? İşte, tüm merak edilen detayl

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Balıkesir ve Çanakkale'de müstakil villalara talep arttı! Fiyatlar uçtu!

Balıkesir Gönen'de gözde tatil bölgesi olan Altay Mahallesi'ne bağlı Denizkent'te yazlık konut fiyatlarındaki artış hız kesmiyor.

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOKİ Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir'de Jeoteknik Etüt Raporu hazırlatacak!

Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Balıkesir ve Çanakkale'deki 9 zeytinlik kiraya verilecek!

Mülkiyeti Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan zeytinlikler kiraya verilecek. Zeytinlikler Balıkesir ve Çanakkale'de yer alıyor...

TOKİ 3 ilde jeoteknik etüt raporu hazırlatacak!

Tekirdağ, Denizli ve Balıkesir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 18 Mart 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Balıkesir’in deprem master planı hazırlanıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Balıkesir’in deprem master planını hazırlamak için süreç başlattık. Bu kapsamda Balıkesir’in yapı stokunu inceliyor, hangi noktaların kentsel dönüşüme ya da sağlıklılaştırma çalışmalarına ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz" dedi...

TOKİ Balıkesir'de zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi bugün!

Balıkesir İli Altıeylül İlçesinde İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Hazırlatılması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Balıkesir-Çanakkale İmar Planı kimyacı alanı Haberi

Balıkesir-Çanakkale İmar Planı kimyacı alanı

Bandırma'da büyük bir endüstri bölgesi doğuyor. Şirketlerin ilgisi de büyük. Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi, 1/100.000'lik planında Bandırma tarafında 48 bin dönümlük alan sanayi için ayrıldı. Bu büyüklük, Türkiye'nin en büyük OSB'lerinden Manisa OSB'nin 8, Hacı Ömer Sabancı OSB'nin 9 katı demek. Kimya sanayicilerinin Chemport projesi için 30 bin dönümlük yer tahsisi plana işlendi. Sadece bu alana her biri için 200 dönümlük arazi tahsisi varsayımıyla en az 150 dev endüstri tesisi kurulabilir. Orta boy bir endüstri tesisinin 20 - 30 dönüme gerektirdiği dikkate alındığında 48 bin dönüme, (altyapı payları çıkarıldığında) toplamda binden fazla fabrika kurulabilir. 


Planda, Bandırma sınırları içinde çevre yolu ile kıyı arasında 4 bin 800 hektarlık (48 bin dönüm) alan sanayi için ayrılmış durumda. Edinilen bilgilere göre 8 bin dönümlük...