03 / 05 / 2024

Balıkesir turizm verileri

Balıkesir turizm verileri

Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, geçen yıl il genelinde yaklaşık 3 milyon 440 bin geceleme gerçekleştiğini söyledi.

Balıkesir Erdek'te yeni otel için start verildi! 74 odalı otel 88.6 milyon TL'ye yapılacak! 

Balıkesir Erdek'te Halitpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilecek 74 odalı otel için düğmeye basıldı. 186 milyon 725 bin TL'ye mal olacak projeyi, Karadere Otelcilik Turizm İnşaat Anonim Şirketi inşa edecek. İşte ayrıntılar...

Balıkesir Burhaniye'de 24 bin metrekarelik arazi imara açıldı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, mülkiyeti Müdürlüğe ait, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan 24 bin metrekarelik arazi üzerine otel ve turizm tesisi inşa etmek için “Yapım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama İhalesi” açtı.

Balıkesir'de Kasım'da 1.942 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri göre Balıkesir'de 2018 yılı Kasım ayında 1.942 konut satıldı.

Balıkesir Edremit'te yapım karşılığı kiralama ihalesi 8 Ağustos'ta!

Balıkesir Edremit Güre Mahallesi'ndeki taşınmaz üzerinde yaklaşık yüzde 70 oranında bitmiş bulunan turizm tesisi inşaatının tamamlanması ve kiraya verilmesi işi ihale ediliyor...

Balıkesir'de gayrimenkul yatırımları hızlandı!

Balıkesir'de turizm ve gayrimenkul yatırımları hız kesmiyor. Edremit bölgesinde yeni binaların metrekare birim değeri 1.500 TL'den başlıyor.

Balıkesir'de Ocak'ta bin 729 konut satıldı!

2017 Ocak ayı konut satış verileri açıklandı. Rapora göre, geçen ay Balıkesir'de bin 729 konut satışı gerçekleşti.

Balıkesir iç turizmin lideri oldu!

Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, geçen yıl il genelinde yaklaşık 3 milyon 440 bin geceleme gerçekleştiğini söyledi.

Balıkesir Sındırığı'nda arsa fiyatları 40 kat arttı!

Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nin turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Çaygören Mahallesi'ndeki arsaların fiyatı 10 yılda yaklaşık 40 kat arttı.

Balıkesir Sındırgı'da hangi yatırımlar yapılacak?

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi her geçen gün termal turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin termal turizm merkezi olabilmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit'teki 74 bin metrekarelik sahil bölgelerini kiraladı!

Edremit'in önemli turizm beldeleri Akçay, Güre ve Altınoluk'un sahil bölgelerindeki güvenlik, temizlik, bakım ve kontrollerin yapılması maksadıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Edremit Kaymakamlığı arasında protokol imzalandı.

Balıkesir Sındırgı turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleleri dolaşarak, yapılacak çalışmaları anlattı.

Balıkesir'de turizm alanlarının kentsel dönüşümü konuşuldu!

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu'nda, "Turizm Alanlarında Kentsel Koruma ve Dönüşüm" konulu bir panel düzenlendi. Paneli çok sayıda mimar, mühendis ve katılımcı takip etti.

Sarımsaklı Plajları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu!

Balıkesir’in dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları resmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Turizm cenneti olan Ayvalık Sarımsaklı Plajları 10 yıl boyunca tamamen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olacak.

Balıkesir turizm verileri Haberi

Balıkesir turizm verileri

Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, geçen yıl il genelinde yaklaşık 3 milyon 440 bin geceleme gerçekleştiğini söyledi. Çaltı, yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Marmara ve Ege Denizi'ne sahili bulunan, Türkiye'nin en çok adasını bünyesinde barındıran tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip bir turizm bölgesi olduğunu belirtti.


Metropol kentlerin ortasında, ulaşımı kolay bir il olduğu için Balıkesir'in iç turizmde gözde merkezlerden olduğunu vurgulayan Çaltı, şöyle devam etti:


"Bakanlık rakamlarına göre, iç turizmde Balıkesir'in liderliği sürüyor. İl genelinde geçen yıl yaklaşık 3 milyon 440 bin geceleme gerçekleşti. Geçen yıl 1 milyon 691 bin yerli turist geldi. Bu, Balıkesir'e gelen yerli turist 2-3 gece konaklıyor demektir. Yabancı turist noktasında ise geçen yıl 180 bin 437 yabancı turist ilimize giriş yaparken, 323 bin 185 geceleme...