05 / 05 / 2024

balıkesirde Tüzel kişiliği kaldırılan köyler

balıkesirde Tüzel kişiliği kaldırılan köyler

Tüzel kişiliği kaldırılan köylerden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne geçen taşınmazlar mesliste konu oldu. Konu ile ilgili olarak Balıkesir Milletvekili İsmail Ok soru önergesi hazırladı..

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

Türk Hava Yolları(THY), 2023 yılı hedefleri doğrultusunda toplamda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını duyurdu. Verilen detaylara göre, Türk Hava yolları 2022'de 2 bin 577 kişiyi işe almıştı. Türk Hava Yolları 2023'te işe alacağı çalışanlarla beraber çalışan sayısını 85 bine çıkarmayı planlıyo

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

15 maddede site yönetimlerinin hukuki kişiliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site yönetimlerinin hukuki kişiliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

15 maddede site yönetiminin hukuki kişiliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site yönetiminin hukuki kişiliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Köyde ve kırsal alanlarda yaşayanlar dikkat! O süre uzatıldı!

Köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine satılan taşınmazlar üzerinde bina yapılmaması veya bunların taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda taşınmazın köy tüzel kişiliği adına tescil edilmesi için öngörülen süre 31 Aralık'a uzatıldı.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

15 maddede site yönetimlerinin hukuki kişiliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimlerinin hukuki kişiliği" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bu mahallelerde yaşayanlar dikkat!  

Köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen İstanbul Zekeriyaköy, Demirciköy, Uskumruköy, Kilyos, Ankara Ümitköy, Alacaatlı gibi yerlerin emlak vergisi muafiyeti kaldırıldı. 

balıkesirde Tüzel kişiliği kaldırılan köyler Haberi

balıkesirde Tüzel kişiliği kaldırılan köyler


Tüzel kişiliği kaldırılan köylerden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne geçen taşınmazlar mesliste konu oldu. Konu ile ilgili olarak Balıkesir Milletvekili İsmail Ok soru önergesi hazırladı.


Ok, sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu. "Büyükşehir yasasının kabulü ile köy tüzel kişilikleri ortadan kalkmış ve köy tüzel kişiliklerine ait arazi ve arsalar Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyelere geçmiştir" diyerek sorularını sordu;


1- Köy tüzel kişiliğinin kalkması sonucu Balıkesir Büyükşehir Belediyesine kaç adet taşınmaz geçmiştir, kaçı satılmıştır?


2- Köy tüzel kişiliğinin kalkması sonucu Edremit Belediyesine kaç adet taşınmaz geçmiştir, kaçı satılmıştır?


3- Köy tüzel kişiliğinin kalkması sonucu Bandırma Belediyesine kaç adet taşınmaz geçmiştir, kaçı satılmıştır?


4- Köy tüzel kişiliğinin kalkması sonucu Karesi Belediyesine kaç adet taşınmaz geçmiştir, kaçı satılmıştır?


5- Köy tüzel kişiliğinin kalkması sonucu Altıneylül Belediyesine kaç adet taşınmaz...