30 / 04 / 2024

balkon demiri kararı

balkon demiri kararı

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, balkon demirleri ile ilgili emsal bir karara imza attı. Yargıtay, hırsızların tırmanmasına yol açabilecek şekilde yaptırılan yatay balkon korkuluk demirlerinin sökülmesine ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Evinde cam balkon olanlar dikkat; Yargıtay'dan emsal karar! Cam balkon yasak mı?

Çoğumuzun evlerinde yer alan cam balkonlarla ilgili Yargıtay'dan şaşırtan bir karar geldi. İşte o kararın detayları...

'İnşaat Demiri İzleme Sistemi' geliyor: Darphane inşaat demiri takip sistemi kuracak!

Darphane'nin inşaat demirinin üretimi veya ithalatından inşaatta kullanım ve laboratuvar deneyleri dâhil geçen tüm aşamalarda izlenmesini sağlayacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni (İDİS) kurmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Cam balkon için 5'te 4'ünün onayı şart!

Yargıtay kararına göre, dış cepheye bakan kapı, pencere, balkon ve koridorlar ortak olan olarak adlandırılıyor ve sosyal alanlarda bir tadilat yaptırılması gerekildiğinde maliklerin beşte dördünün onay imzası gerekiyor.

Balkon demiri için 'silüet' şartı!

Güvenlik açısından zorunlu olması ve binanın genel yapısını ve görünüşünü bozmamak kaydıyla güvenlik amacıyla camlar ve balkona demir parmaklık yaptırılabiliyor.

Bahçelievler'de yıkım kararı olan binanın balkonu çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de yıkım kararı olan altı katlı bir binanın ikinci katındaki balkon kısmı çöktü. Sigara içmek balkona çıkan 50-55 yaşlarındaki bir kişi aşağı düştü ve ağır yaralandı. 

Yargıtay'dan balkon demirleriyle ilgili emsal karar!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, balkon demirleri ile ilgili emsal bir karara imza attı. Yargıtay, hırsızların tırmanmasına yol açabilecek şekilde yaptırılan yatay balkon korkuluk demirlerinin sökülmesine ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.

ABD'den inşaat demiri kararı!

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Tayvan'dan ithal edilen inşaat demiriyle ilgili kararı verdi.

Balkon kapatma yargıtay kararı 2017!

Yargıtay’dan çıkan emsal karara göre balkon kapatılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerekiyor. İşte balkon kapatma yargıtay kararı 2017..

Konut sahipleri için emsal niteliği taşıyan karar!

Aldığı evin Fransız balkonlarının camlarında kusur bulunduğu iddiasıyla İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Fevziye Yıldız, bilirkişi incelemelerinin ardından haklı bulundu. Balkon için gerekli olan 3 bin 186 liranın geri ödenmesine karar verildi.

Kanada inşaat demiri soruşturmasının ön kararı açıklandı!

Kanada’nın 13 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’nin yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Kore menşeli inşaat demiri ithalatına karşı açtığı anti-damping ve telafi edici vergi soruşturmasına yönelik ön zarar soruşturması açıklandı.

Sulukule Mülk Sahipleri, mahkemenin iptal kararını protesto etti!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin Sulukule’deki dönüşüm projesini iptal kararı protesto edildi.

balkon demiri kararı Haberi

balkon demiri kararı

İzmir'de alt kat komşusunun yaptırdığı balkon demirlerinden rahatsız olan bir kişi şikayetçi oldu. Alt katında oturan komşusunun, uyarılmasına rağmen evinin balkonuna yatay konumda ferforje yaptırdığından şikayet eden M.K, böylelikle komşusunun hırsızların kendi evine çıkmalarını kolaylaştırdığını bildirdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, daha önce aynı şekilde başka dairelere hırsız girdiğini, huzurunun bozulduğunu, sabaha kadar uyuyamadığını ileri süren M.K, bu nedenlerle davalıya ait penceredeki yatay demir çubukların sökülmesine ve eski hale getirilmesine karar verilmesini istedi. 

İzmir 10. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davada, mahkeme şikayetçiyi haklı buldu. Mahkemenin kararında, davalının bağımsız bölüm yatay balkon korkuluk demirlerini, bilirkişi asıl ve ek raporunda açıklandığı üzere baklava dilimi şekline dönüştürmesine, yatay (L) harfi şeklindeki ferforje korkuluklarının sökülmesine karar verildi. 

Mahkemece, davalıya söküm işlemi için bir aylık süre...