16 / 05 / 2024

Balkon kapatmak yasal mı

Balkon kapatmak yasal mı

Apartmanda balkon kapatma hususu, kat malikleri arasında problem yaşanmasına neden olabiliyor. Peki apartmanda balkon kapatmak yasal mı? Şikayet üzerine kapatılan balkon yıkılabilir mi? İşte yanıtı...

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması sonuçları açıklandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nın sonuçları Başkan Menderes Türel tarafından açıklandı.

Antalya En Güzel Balkon Yarışması sonuçları bugün açıklanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nda sona gelindi. En Güzel Bahçe Balkon Yarışması sonuçları bugün saat: 11:00' de açıklanıyor.

İnşaata yeni yasal düzenlemeler geliyor!

İnşaata gelen yeni yasal düzenlemelerde, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ile Damga Vergisi, Gelir ve Kurumlar Vergisi ve Harçlarda önemli değişiklikler bulunuyor.

Antalya En Güzel Bahçe Balkon Yarışması sonuçları açıklanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması” nda sona gelindi. “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması” sonuçları 23 Mayıs Pazartesi günü açıklanıyor.

Antalya En Güzel Balkon Yarışması son başvuru tarihi 29 Nisan!

Antalya “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular 29 Mart’ta başladı Toplam 35 bin lira para ödüllü yarışmaya katılmak isteyenler formlarını 29 Nisan’a kadar elden Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edebilecek.

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'nda başvurular başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”na başvurular dün başladı.

Çukurova'da kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine yasal süreç başlatıldı!

Çukurova Belediyesi Turgut Özal Bulvarı’nda kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine ültimatom verdi. 2 işyeri işgali sonlandırdı, diğerleri için yasal süreç işliyor.

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması yarın başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği 'En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması'na başvurular 29 Mart'ta başlıyor.

Robert Beecham'ın Londra'daki yeraltı malikanesine yasal izin!

Londra'da kendisine ait bir arazide planladığı yeraltı malikânesi projesiyle gündeme gelen ve projesinin engellenmesi için geçen yıldan bu yana belediyeyle mahkemelik olan işadamı Robert Beecham (65), inşaat planı için sonunda yasal izin aldı.

Antalya Büyükşehir'den En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere yarışma düzenliyor. “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nda toplam 35 bin lira para ödüllü verilecek.

Daire sahibinin binada yasal hakkı bulunur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Daire sahibinin binada yasal hakkı bulunur mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı....

Ev takası yapmak yasal mı?

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Peki, ev takası nasıl yapılır? Ev takası yapmak yasal mı? İşte evin takas edilebilmesi için gerekenler..

Yasal yıllık kira artış oranı nedir?

Ev veya işyeri kiralayan kiracılar, kira dönemi sonunda kiralamaya devam etmeleri halinde yıllık zam ile karşılaşabiliyor. Peki, yasal yıllık kira artış oranı nedir? Yıllık zam nasıl hesaplanır?

Balkon kapatmak yasal mı Haberi

Balkon kapatmak yasal mı

Balkon kapatmak yasal mı?

Apartmanda balkon kapatma hususu, kat malikleri arasında problem yaşanmasına neden olabiliyor. Kimi kat malikleri balkonu kapatarak dairesinde oturduğu alana dahil etmek istersen, kimi kat malikleri de bu durumun anagayrimenkulü ilgilendirdiğini savunuyor.


Balkonun kapatılması hususu ile ilgili alınmış Danıştay kararlarına göre, kat malikleri balkonunu, alüminyum çerçeve ve cam ile kapatabiliyor.


Kapatılan balkonlarla ilgili olarak, Danıştay’a intikal eden uyuşmazlıklarda, Danıştay’ca;

“3194 sayılı İmar Kanunu’nun 21. maddesinin 3. fıkrasında, derz, iç ve dış sıva, boya badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik, sıhri tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe uygun olarak mahallin hususiyetine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratların ruhsata tabi olmayacağı hükme bağlanmıştır.


634. sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 19....