03 / 05 / 2024

Balkon metrekareye dahil mi

Balkon metrekareye dahil mi

Yapılardaki balkonların bağımsız bölümün net metrekare hesabına dahil edilip edilmeyeceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, balkon net alana dahil mi? Değil mi? İşte yanıtı..

Balkon metrekareye girer mi?

Bir evin gerçek kullanım alanını net metrekare söylüyor. Peki açık çıkmalar olarak nitelendirilen balkonlar metrekareye dahil edilir mi? Balkon metrekareye girer mi? İşte sorularınızın yanıtı...

Ortak alan brüt metrekareye dahil edilmiyor!

Vergi mahkemesi verdiği yeni kararla birçok vatandaşı haklı bulundu. Brüt 200 metrekareyi aşmayan daireler için ortak alan da hesaplanıp ödenen vergiler geri alınabilecek.

Silivri Göksu Royal'e kamuya ait yol mu dahil edildi?

Silivri'de hayata geçirilen Göksu Royal projesine kamuya ait yeşil alan ve yol dahil edildi. Projenin alanı 18 bin metrekareye çıkarıldı. Mahkeme bu kararı iptal etti ve yolun kamuya açılmasını hükmetti. 

Çukurova Balkon’da büyük fırsat! 31 Mart'a kadar!

Konut seferberliği kapsamında geçerli olan 5 yıl 0 faiz, 10 yıl 0,45 ve 20 yıl 0,79 faiz oranına iki seçenekli ödeme kampanyasını da dahil eden Çukurova Gayrimenkul, 31 Mart’a kadar Kartal’ın merkezinde konumlanan projesi Çukurova Balkon’da büyük fırsat sunuyor.

Kartal’a ‘Balkon’ yapılıyor!

Çukurova Kent Yapı, Kartal’da yeni bir projeye başladı. Firma, deniz, adalar ve orman manzaralı yeni projenin adını ‘Balkon’ koydu. Proje çeşitli büyüklükte 245 konuttan oluşuyor.

Çukurova Balkon 240 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Çukurova Kent Yapı, Kartal’daki deniz, adalar ve orman manzaralı yeni projesi Çukurova Balkon projesi satışa çıktı. Projede yer alan dairelerin fiyatları 240 bin TL’den başlıyor.

Emsal alanına dahil olmayan alanlar!

Bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırları emsal oranları ile yapılan hesaplamalar ile tespit ediliyor. Bir inşaattaki bazı alanlar emsal hesaplamasına dahil edilmiyor. Peki, emsal alanına dahil olmayan alanlar nelerdir?

Özcanlar Köfte fabrikasını 3 bin 750 metrekareye çıkarıyor!

Balkanların en büyük köftecilerinden Özcanlar Köfte, halen 800 metrekare olan köfte fabrikasını 3 bin 750 metrekareye çıkarıyor. Mestan Özcan, “Köfteden ne kazandıksa tarla aldık. 1.500 dönüm arazimiz var” diyor.

Ofis stoğu bu yıl 5 milyon metrekareye ulaşacak!

Uluslararası şirketlerin ofis üssü haline gelen İstanbul’da ofis yatırımları her geçen yıl artıyor. 4 milyon metrekare olan ofis stokunun bu yıl 5 milyon metrekareye ulaşması ile birlikte yeni ofis bölgeleri de oluşuyor.

Balkon net alana dahil mi?

Yapılardaki balkonların bağımsız bölümün net metrekare hesabına dahil edilip edilmeyeceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, balkon net alana dahil mi? Değil mi? İşte yanıtı..

Eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Balkonsuz olarak inşa edilen bir eve sonradan balkon eklemek mümkün olabiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin yapılmış olması gerekiyor. Peki, eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Balkon nasıl genişletilir?

İkamet ettiği meskende daha büyük balkon olmasını isteyen malikler, yaz aylarının yaklaşması ile balkonlarını genişletmek isteyebiliyor. Peki, bir meskende balkon nasıl genişletilir? Hangi izinler gerekir?

Türk tatilcilere yurtdışında herşey dahil tatil fırsatı!

Tura Turizm’in sahibi Erkunt Öner, kriz nedeniyle Rus turistin gidemediği yerleri Türk turistin dolduracağını söyledi. Tatillerin de ‘her şey dahil’ konseptiyle yapılacağını belirtti.

SKY Tower Hotel'de Devri Tatil fırsatı! 6 yıl her şey dahil tatil!

Her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil fırsatı sunan SKY Tower Hotel'de her dönem beyaz, kırmızı, mavi ve sarı olmak üzere 4 farklı renkle belirtiliyor.

Balkon metrekareye dahil mi Haberi

Balkon metrekareye dahil mi

Balkon net alana dahil mi?

Balkon, yapılarda dış duvar seviyesinin önünde, genellikle üstü de açık olan bölüm olarak nitelendiriliyor. Bu alanların bağımsız bölümün net metrekare hesabına dahil edilip edilmeyeceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor.


Ancak, imar yönetmelikleri gereğince net metrekare hesabında, açık çıkmalar yani balkonlar metrekareye girmiyor. Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan oluyor. 


Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merpenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma tesisi alanı, su ve yakıt deposu ve kazan dairesi...