19 / 05 / 2024

Bandırma imar sorunu

Bandırma imar sorunu

Bandırma Belediyesinin 1/5.000’lik İmar Planlarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz onaylanmaması üzerine, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm TBMM gündemine taşıdı.

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!

Eyüpsultan İslambey Mahallesi Sinekli Kemer’de imar sorunu çözüldü. İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin imar planı değişikliğiyle ilgili müjdeyi Başkan Deniz Köken açıkladı. 

Bandırma'nın 1/5000'lik imar planı onay bekliyor!

Bandırma Mizan Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı İşletmecisi Şaban Sıvacı, imar planlarıyla ilgili bilgiler verdi. Sıvacı, 1/5000'lik planların Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Çanakkale ve Bandırma'nın imar planı değişti!

Çanakkale ve Bandırma'daki 1/100 binlik imar planı değişti. Plandaki 7.2 ve 7.4 plan hükümlerine istinaden konular çerçevesinde muhtelif değişiklikler istendi.

Bandırma imar sorunu TBMM gündeminde!

Bandırma Belediyesinin 1/5.000’lik İmar Planlarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz onaylanmaması üzerine, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm TBMM gündemine taşıdı.

Bandırma OSB'nin ikinci etabında imar çalışmaları yapılıyor!

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi coğrafi konumu, BALO ve Bandırma Port Projesi ile yatırımcının tercih noktası oldu. İkinci etapta imar çalışmaları yapılan OSB’de ağır sanayi yatırımlarının değerlendirilmesi düşünülüyor.

Bandırma liman projesi için iyi niyet anlaşması imzalandı!

Ahmet Edip Uğur beraberinde kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yapıldı. Bandırma ilçesindeki liman projesi için Port of Rotterdam CEO’su ile karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

Bandırma Rotterdam Liman İşletmesi sözleşmesi imzalandı!

Bandırma Belediyesi ile Rotterdam Liman İşletmesi arasında Bandırma’da kurulacak liman için sözleşme imzalandı. Yeni liman sayesinde 10 yılda 11 milyar euro’luk yatırım yapılacak.

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap kura çekilişi 2016!

Emekli vatandaşlara özel olarak satışa sunulan TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik Konutları 2+1 olarak tasarlandı. İşte TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap kura çekilişi 2016 detayları...

Bandırma Termik Santrali projesi karar alınmadan sonlandırıldı!

Balıkesir’de Bandırma ilçesi Şirinçavuş Köyü sınırları içinde kurulmak istenen 1600 MWm gücündeki kömüre dayalı termik santral projesinin ÇED süreci, proje hakkında olumlu veya olumsuz karar alınmadan sonlandırıldı.

Bandırma'da konut ve arsa fiyatları yükseldi!

Bandırma’da Emlak Danışmanlığı yapan Varan Emlak’ın yetkilisi Hayri Varan "Bandırma’da emlak piyasası göz önüne alındığında yoğun bir talep var. Özellikle arazi ve boş arsa üzerine yoğun bir talep görüyoruz." dedi.

Balıkesir Bandırma'da 5.1 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Bandırma İlçesi'nin Edincik Mahallesi'nde bulunan arsa üzerindeki binaları satışa çıkardı. İhaleye en yüksek teklif Organiksa Tarım Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş.den geldi.

Bandırma 17 Eylül Stadı’nda bakım çalışmaları başladı!

Liglerin ara verilmesi dolayısıyla Bandırma 17 Eylül Stadyumu’nda bakım çalışmalarına hız verildi. Zeminin düzelmesi için çimin üzerine 35 ton ince kum döküldü.

Bandırma Ensar Vakfı Yurdu açıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ensar Vakfı Bandırma Şubesi'nin 42 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı, açılışa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bandırma imar sorunu Haberi

Bandırma imar sorunu

Bandırma Belediyesinin 1/5.000’lik İmar Planlarının  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz onaylanmaması üzerine, konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Bandırmaya ayrımcılık mı yapılıyor” dedi.


Mehmet Tüm’ün, yaptığı açıklama şöyle: “Büyükşehir Belediyesi Yasası’na göre 1/5.000’lik plan yapma hakkı Büyükşehir belediyelerine verilmiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yeni ilçe olmalarına karşın merkezdeki Altıeylül ve Karesi ilçelerinin 5.000’lik planlarını yapmış, ancak tarihî bir ilçe olan Bandırma’nın planını bir türlü yapmamıştır.


Bakana soruyorum: Bandırma Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili olduğu için mi ayrımcılık yapılıyor? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu tür ayrımcılığı hep yapmaktadır. Buna karşı bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Belediye Yasası’nda ayrımcılığı ortadan kaldıracak bu düzenlemeyi yapacak mısınız? Örneğin “Belirli bir süre içerisinde yapılmayan planları ilçe belediyelerinin kendisi yapar.” hükmünü koyacak mısınız? Bandırma halkı bu ayrımcılığa...