14 / 05 / 2024

Bandırmada sanayi

Bandırmada sanayi

Bandırma'da sanayi için 48 bin dönüm yer ayrıldı. Kimyacılar bölgede 30 bin dönüme özel ihtisas bölgesi kuracak. Toplamda ayrılan alan dolduğunda Türkiye'nin en büyük endüstri bölgelerinden biri ortaya çıkacak.

Bandırma Belediyesi sanayi imarlı arsa satacak! İhalesi 22 Mart'ta!

Balıkesir İli Bandırma Belediye Başkanlığı, Balıkesir Bandırma 600 Evler Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu satış ihalesi 22 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Bandırma'da inşaat malzemeleri satan iş yerinde yangın!

Balıkesir Bandırma Örnek Sanayi Sitesi'nde inşaat malzemeleri satan bir iş yerinde henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangına yaklaşık 10 itfaiye aracı müdahale ediyor.

Bandırma'daki 47 bin dönümlük alan tartışma yarattı!

Günlerce süren zeytinlik alan tartışmasının perde arkasında Bandırma’ya planlanan entegre sanayi tesisi alanı ve liman projesinin olduğu öğrenildi.

Bandırma OSB yatırımcılarını bekliyor!

Bandırma OSB Başkanı Hüseyin Yakar, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcıları davet etti. Yakar, OSB'nin avantajlarından dolayı yatırımcı tarafından ilk tercih noktası olduğunu belirtti.

Bandırma Gayrimenkul İnşaat Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Silivri Şubesi açıldı!

Bandırma Gayrimenkul İnşaat Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Silivri Şubesi 850 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Bandırma'daki mimarlık temalı park için uluslararası yarışma!

Bandırma Güney Mahalleleri İçmesuyu Temini İnşaatı ve Bandırma İçme Suyu İletim Hattı İnşaatı temel atma törenlerinde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma’yı liman, organize sanayi ve tematik park projeleri ile Türkiye’nin vizyon şehri yapacaklarını söyledi.

Bandırma OSB'nin ikinci etabında imar çalışmaları yapılıyor!

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi coğrafi konumu, BALO ve Bandırma Port Projesi ile yatırımcının tercih noktası oldu. İkinci etapta imar çalışmaları yapılan OSB’de ağır sanayi yatırımlarının değerlendirilmesi düşünülüyor.

İSO, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015 sonuçlarını açıkladı!

İstanbul Sanayi Odası'nın 2015 yılı araştırma sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre ilk sırada TÜPRAŞ yer aldı. Araştırmada, Ford Otomotiv Sanayi AŞ ikinci, Arçelik üçüncü oldu.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015 sonuçları!

İstanbul Sanayi Odası'nın 2015 yılı araştırma sonuçlarına göre ilk sırada TÜPRAŞ yer aldı. Araştırmada, Ford Otomotiv Sanayi AŞ ikinci, Arçelik üçüncü oldu.

Balıkesir Bandırma'da 5.1 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Bandırma İlçesi'nin Edincik Mahallesi'nde bulunan arsa üzerindeki binaları satışa çıkardı. İhaleye en yüksek teklif Organiksa Tarım Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş.den geldi.

Bandırma’da sanayi için bin fabrikalık yer ayrıldı!

Bandırma'da sanayi için 48 bin dönüm yer ayrıldı. Kimyacılar bölgede 30 bin dönüme özel ihtisas bölgesi kuracak. Toplamda ayrılan alan dolduğunda Türkiye'nin en büyük endüstri bölgelerinden biri ortaya çıkacak.

Bandırma sanayi ve lojistik üssü olacak!

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma'nın sanayi, ticaret, lojistik üssü ve yüksek öğretim şehri olma yoluyla hızla ilerlediğini ve Bandırma'nın marka şehir olabileceğini ifade etti.

Bandırma-İstanbul deniz uçağı seferleri başladı!

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından hizmete sunulan deniz uçağı, Bandırma-İstanbul seferlerine başladı. Bandırma ile İstanbul arasını 35 dakikaya düşüren uçak, günde karşılıklı 4 sefer yapacak.

Bandırmada sanayi Haberi

Bandırmada sanayi

Bandırma'da büyük bir endüstri bölgesi doğuyor. Şirketlerin ilgisi de büyük. Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi, 1/100.000'lik planında Bandırma tarafında 48 bin dönümlük alan sanayi için ayrıldı. Bu büyüklük, Türkiye'nin en büyük OSB'lerinden Manisa OSB'nin 8, Hacı Ömer Sabancı OSB'nin 9 katı demek. Kimya sanayicilerinin Chemport projesi için 30 bin dönümlük yer tahsisi plana işlendi. Sadece bu alana her biri için 200 dönümlük arazi tahsisi varsayımıyla en az 150 dev endüstri tesisi kurulabilir. Orta boy bir endüstri tesisinin 20 - 30 dönüme gerektirdiği dikkate alındığında 48 bin dönüme, (altyapı payları çıkarıldığında) toplamda binden fazla fabrika kurulabilir. 


Planda, Bandırma sınırları içinde çevre yolu ile kıyı arasında 4 bin 800 hektarlık (48 bin dönüm) alan sanayi için ayrılmış durumda. Edinilen bilgilere göre 8 bin dönümlük...