01 / 05 / 2024

banka ipoteği olan ev 2. ipotek nedeniyle satılır mı

banka ipoteği olan ev 2. ipotek nedeniyle satılır mı

Banka kredisi kullanarak konut aldığınızı ancak bazı borçlar nedeni ile de eve 2. bir ipotek kurulduğunu farz edelim. Bu durumda banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı? İşte kanun esasları...

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Bu banka üzerindeki hesabında parası olan vatandaşlara acil duyuru. 2024 yılında bomba gelişme olacak

Bir banka üzerinde parası olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir haber verildi. O banka üzerinde parası olan vatandaşlar hakkında 2024 yılında flaş bir gelişme yaşanacak.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

Ucuza et almak isteyenler için market listesi! İşte en sabit fiyata ucuz et alınabilecek yerler

Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren bir perakendeci derneği olan İstanbul PERDER, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle anlaşma sağlayarak ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldı.

 Sigorta girişiniz 2000-2002-2008 ise bu haber sizin için! Erken emekli olma hakkını kaçırmayın

Uzun zamandır heyecanla sonuçlanması beklenen EYT düzenlemesi Meclis Kurulundan geçerek Resmi Gazete’de yayınlandı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar emekli olma hakkı elde ederken akıllara takılan suallerin yanıtı araştırılmaya devam ediyor.

Emekli için 5 bin lira ödeme yapılacak! O kamu bankasından emekliye jest!

Banka, emekliler için cazip kredi seçenekleri sunmaya devam ediyor. Emekli vatandaşların acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 5.000 TL'ye kadar anında ödeme yapılacak kredi paketleri duyuruldu.

Müşterilerine 2000 TL nakit hediye veren banka alışverişlere kolaylık sağlıyor!

Banka müşterisi olan vatandaşların hesabına 2.000 TL nakit yatıracağını açıkladı. Bu bankanın müşterileri haberi duyunca sevindi. Bu kampanyayı yapan hangi banka ve şartları ne?

Ford Tourneo Connect active ve Tourneo Custom fiyatı ne kadar oldu? İşte 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Premium iç mekana sahip Ford Tourneo Connect active  ve Tourneo Custom yine gözde olmayı başarıyor. Geniş ve çok kişili araç isteyenler göz bebeği olan Ford Tourneo Connect active  ve Tourneo Custom Şubat ayı fiyatları merak ediliyor. 15 Şubat 2023 fiyat listesi ne oldu? İşte detaylar...

EYT'liler duyunca bayılacak! Bu paraya dikkat! İşte bu kadar ödeme yapılacak

Emeklilerin merceğe aldığı banka promosyonları için bankalardan gelen açıklamalar dikkatlice takip ediliyor.  İşte 2023 Şubat ayı promosyon ödemeleri.

Ziraat Bankası’ndan bu kart için başvurana tam 300 TL hediye!

Düzenlediği kampanyalarla alışveriş, kredi çekme gibi işlemlerde avantajlı koşullar sunan Ziraat Bankası, yeni kampanyasıyla yüzleri güldürdü. Banka, o işlemi yaptırana tam 300 TL hediye ediyor. Peki ne yapmanız gerekli? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

SGK'nın yeni doğum yapana annelere verdiği ücret duyanların gözlerini fal taşı gibi açtı! İşte SGK'nın verdiği ücret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan yeni bebeği olan çalışan annelere sevindirici haber. Doğum izni devam ettiği sürede de sigortası devam etmek kaydıyla, 55.289 TL nakit para veriyor. Şartları öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

Alize Trabzon setlerde indirim! Fiyatları görenler şok geçiriyor! İşe Elizi 15 Kasım 2022 fiyat listesi

Trabzon hasır setleri içinde en görkemlisi olan Alize Trabzon setlerinde indirim fırsatı başladı. Gösterişli ve ışıltısıyla kadınların gözbebeği olan bu setlerin fiyatları merak ediliyor. Peki Alize Trabzon set fiyatı ne kadar? İşte Elizi Alize Trabzon set fiyat listesi 15 Kasım 2022.

Kredi borcu olan emekli banka değiştirebilir mi?

Emekli promosyonları gündemdeki yerlerini hala korumaktadır. Emekliler, promosyon sorularının yanında başka sorular da yöneltmektedir. “Kredi borcu olan emekli banka değiştirebilir mi?” o sorulardan biridir. İşte detaylar!

banka ipoteği olan ev 2. ipotek nedeniyle satılır mı Haberi

banka ipoteği olan ev 2. ipotek nedeniyle satılır mı

Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?

Tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabilen taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Bir gayrimenkule 2 ipotek kurulması halinde ne olur? Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?


Türk Medeni Kanunu gereğince, ipotek ile kurulan taşınmaz rehni taşınmaz değerinin tamamını kapsar ve rehinin taşınmazın bir kısmı üzerinde kurulmasına imkan yoktur.


Bu nedenle söz konusu taşınmaz mal üzerinde kurulan rehinler kuruldukları tarihe göre sıra alırlar. Buna göre eski tarihli rehin, yenilerinden önce gelir. 


Taşınmaz mal üzerinde kurulan rehin hakkı, herhangi bir şekilde sona ermişse, sonraki sırada yer alan rehin hakları, otomatik olarak birer basamak ilerler. 


Bu sistem, alacaklıları koruyucu bir sistem niteliğinde olup; Önceki tarihli bir rehin sona erdiğinde, sonraki tarihli rehinler...