03 / 05 / 2024

Banka ipotek fek yazısı nedir

Banka ipotek fek yazısı nedir

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Torunlar GYO'nun Paşabahçe arazisindeki ipotek kaldırıldı!

Torunlar GYO portföyünde yer alan Paşabahçe arazisinde Akbank T. A.Ş. lehine 5 Temmuz 2013 tarihinde 375 milyon USD tutarında ipotek tesis edildi. Bahse konu ipotek 5 Kasım 2021 tarihinde fek edildi.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Yeni düzenleme! TOKİ konutlarına ipotek yapılabilecek!

TOKİ'nin satışını gerçekleştireceği taşınmazlara banka veya TOKİ lehine ipotek konulabilecek. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

Bankadan ipotek fek yazısı nasıl alınır?

Konut kredisi kullanılarak alınan evin tapusuna banka tarafından ipotek konur. Borç tamamen ödendikten sonra alınan fek yazısı banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanır.

Banka ipotek fek yazısı nedir Haberi

Banka ipotek fek yazısı nedir

Banka ipotek fek yazısı nedir?

İpotek hakkı mala doğrudan doğruya bağlı ayni olan bir haktır.Bununla birlikte kredi borcu tamamen ödendiği takdirde ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Bu ipoteğin kaldırılması için hazırlanan resmi yazı ise  ipotek fek yazısı oluyor.


İpotek fek yazısı verrn banka gayrimenkulün sahibinden ücret talep ediyor.Fek yazısı ücretleri bankadan bankaya değişiklik gösteriyor.


Alınan ipotek fek yazısıyla birlikte Tapu Sicil Müdürlüğüne gidildiğinde tapunun üzerindeki ipotek gerekli işlemler yapıldıktan sonra kaldırılıyor ve tapuya ipoteğin fek edilmesi ibaresi işleniyor.


İpotek fek yazışının kaldırılması işlemleri, fek yazısı alındıktan sonra bir yıl süre içinde yapılması gerekiyor.Eğer bir yıl süre içinde işlem yapılmıyorsa mutlaka Tapu sicil Müdürlüğüne gidilerek güncelleme yapılması gerekiyor.


İpotek fek yazısı örneği


T.C.

ESKİŞEHİR

...... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ



Dosya No: ……… /…………



TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

.............………(Şehir)

İLGİ: a) …./…./….....