29 / 04 / 2024

banka ipotek işlemleri

banka ipotek işlemleri

Tapuda ipotek işlemleri alıcının satın alma işleminde bankadan kredi kullandığı durumlarda yapılıyor. Gayrimenkul alımında kredi kullanıldığında banka da alım işleminde taraf olur ve işlemin hukuki boyutu daha da genişler...

İpotek işlemleri artık dijital sistemde!

VakıfBank, hizmetlerini dijital ortama taşıyor. VakıfBank’ın, geliştirdiği e-ipotek uygulamasıyla kredi işlemlerinde taşınmazların ipotek olarak alınması süreci elektronik ortama taşındı.

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

Konut tapusundan ipotek kaldırma işlemleri!

Krediyle alınan konutların tapusunda, borç bitene kadar ipotek oluyor. Peki, konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır? İşte konut tapusundan ipotek kaldırma işlemleri...

Konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri!

Konut kredisi kullanım sırasında banka taşınmaza ipotek koyuyor. Bankaya olan borcun bitmesi halinde, tapu dairesinde ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi ipoteği nasıl kaldırılır? İşte konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri..

Banka ipotek fek yazısı nedir?

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri elektronik ortamda yapılabilecek!

Yeni yılda uygulamasına başlanacak e-ipotek ile onama ipotek işlemlerinde taşınmaz malikinin tapu müdürlüğüne müracaatına gerek kalmadan, elektronik ortam üzerinden ilgili kurumun talebiyle işlemler gerçekleşecek..

Milli emlak irtifak hakkı işlemleri!

Devlete ait olan hazine taşınmazlara milli emlak deniyor. Bu arazilerin yönetim ve tasarrufu da devletin elinde oluyor. Peki, milli emlak irtifak hakkı işlemleri nasıl yürütülür?

banka ipotek işlemleri Haberi

banka ipotek işlemleri


Tapuda ipotek işlemleri!


Gayrimenkul alımlarında tapu ipotek işlemleri için satış evrakları ile birlikte ipotek evrakları da tapuya götürülerek aynı anda başvuru yapılıyor. İmza sırasında alıcı, satıcı ve banka yetkilisi aynı anda tapuda bulunmalıdır. Satıcı parasının bir kısmını alıcıdan (nakit, çek veya banka transferi) bir kısmını ise ipotek tesisi karşılığında bankadan alır. Satış ve banka ipoteğinin birlikte yapılacağı durumlarda; ödeme şeklinin ne şekilde olacağı, satıcının parasını nasıl alacağı daha önceden ayarlanmalı son anda sürprizlerle karşılaşılmamalıdır. Satıcı parasını imzadan önce almak isteyeceği gibi, banka yetkilisi de ödeme talimatını satıştan sonra yapmak ister.


Satıcının daha önce kullandığı bir banka kredisi var ve bundan dolayı daha önce gayrimenkul üzerinde başka ipotekler tesis edilmiş ise; işlemin tarafları artar. Satıcı, satıcının kredi kullandığı bankanın yetkilileri, alıcı ve...